X

BMW Anunță o Inovație IMPRESIONANTĂ pentru Mașinile Iubite de Toată Lumea

BMW explorează pentru prima dată utilizarea roboților umanoizi în producție. În cadrul unui test de câteva săptămâni la uzina BMW Group din Spartanburg, cel mai recent robot umanoid, Figure 02, dezvoltat de compania californiană Figure, a reușit cu succes să introducă părți din tablă în dispozitive specifice, care ulterior au fost asamblate ca parte a șasiului. Acest robot trebuie să fie deosebit de abil pentru a finaliza această etapă de producție.

BMW spune că utilizarea unui robot umanoid, precum Figure 02, poate scuti angajații BMW de sarcini incomode și obositoare din punct de vedere ergonomic. BMW Group, în colaborare cu Figure, testează și evaluează modul în care roboții umanoizi pot fi utilizați în siguranță în producția de automobile. Într-un videoclip recent, testarea în atelierul de caroserii al uzinei BMW Group din Spartanburg a fost prezentată, oferind o privire detaliată asupra procesului.

Inovație și Tehnologie la BMW Group

“Evoluțiile în domeniul roboticii sunt foarte promițătoare. Cu o operațiune de testare timpurie, determinăm acum posibile aplicații pentru roboții umanoizi în producție. Dorim să însoțim această tehnologie de la dezvoltare până la industrializare,” a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație BMW AG, responsabil de Producție.

BMW, prin viziunea sa pentru producția viitorului denumită BMW iFACTORY, este mereu în căutarea de noi tehnologii. Eficiența, digitalizarea și dezvoltarea durabilă sunt esențiale pentru realizarea acestei viziuni. Testul recent a oferit BMW Group cunoștințe valoroase despre cerințele necesare pentru integrarea roboților multifuncționali într-un sistem de producție existent. Aceasta include modul în care roboții umanoizi comunică cu sistemul în condiții reale.

Progrese Tehnologice Remarcabile cu Figure 02

BMW declară că figure 02 reprezintă cele mai recente progrese tehnologice în domeniul roboticii. “Suntem încântați să dezvăluim Figure 02, robotul umanoid de a doua generație, care a finalizat recent testele cu succes la uzina BMW Group din Spartanburg. Figure 02 are progrese tehnice semnificative, care îi permit robotului să realizeze o gamă largă de sarcini complexe în mod complet autonom,” a declarat Brett Adcock, fondator și director executiv al Figure.

Potrivit companiei Figure, Figure 02 este cel mai avansat robot umanoid disponibil pe piață în prezent. Mobilitatea bipedă și dexteritatea avansată fac din Figure 02 o alegere ideală pentru utilizarea în zonele cu procese fizice solicitante, nesigure sau repetitive, îmbunătățind astfel ergonomia și siguranța pentru angajați.

Figure 02 se mândrește cu o putere de procesare de trei ori mai mare decât predecesorul său, o comunicare vocală îmbunătățită, camere, microfoane și senzori mai performanți, o baterie de înaltă performanță și mâini la scară umană de a patra generație, cu 16 grade de libertate per mână și o putere echivalentă umană.

BMW, cu această colaborare inovatoare subliniază angajamentul de a integra tehnologii avansate pentru a îmbunătăți procesele de producție și a asigura un mediu de lucru mai sigur și mai eficient pentru angajații săi. Explorarea utilizării roboților umanoizi în producția de automobile este doar un exemplu al modului în care BMW continuă să fie un pionier în industria auto globală.

This post was last modified on aug. 10, 2024, 12:50 PM 12:50

Disqus Comments Loading...