Ministerul Apărării: Acțiunile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Angel Tîlvăr și Armatei Române

Ministerul Apărării a dezvăluit acțiunile oficiale de ultim moment ale ministrului Angel Tîlvăr și ale Armatei Române pentru milioane de români.

Ministerul Apărării Acțiunile Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Angel Tîlvăr Armatei Române

Ministerul Apărării anunță că actualul Comandant al Comandamentului Componentei Terestre din România, generalul de brigadă Gabriel-Constantin Turculeț, a primit pe 9 august la sediul Statului Major al Forțelor Terestre delegația Comandamentului Forțelor Terestre din Republica Portugheză, condusă de generalul-locotenent Rui Manuel da Silva Ferreira.

Ministerul Apărării dezvăluie că întâlnirea a avut ca scop susținerea dezvoltării relațiilor de cooperare în domenii specifice, bazate pe interese comune și avantaje reciproce. Subiectele discutate au inclus dezvoltarea instruirii comune cu militarii Forțelor Terestre ale ambelor state, atât în mediu bilateral, cât și multinațional, menținerea participării cu personal de stat major în cadrul structurilor multinaționale de pe teritoriul României, precum și stadiul proiectelor aflate în derulare.

Generalul de brigadă Gabriel-Constantin Turculeț a subliniat nivelul excelent al colaborării dintre Forțele Terestre ale celor două țări, menționând că parteneriatul dezvoltat cu militarii Forțelor Terestre din Republica Portugheză este recunoscut pentru rezultatele obținute, menținând un set de capabilități relevante în regiune.

Ministerul Apărării spune că programul vizitei delegației portugheze, desfășurată între 9 și 13 august, include vizite la Batalionul 1 Instrucție „Olt” și Batalionul 22 Infanterie „Romanați” din Caracal, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale din Târgu Mureș și Comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca.

În altă ordine de idei, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, împreună cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, au participat la ceremonia de întoarcere în țară a navei-școală „Mircea”, desfășurată în portul militar Constanța.

În discursul său, ministrul Tîlvăr a apreciat cele 43 de zile petrecute pe mare de tinerii cadeți, felicitându-l pe căpitan-comandorul Silviu Moraru pentru prima sa misiune la comanda navei. „Am privit cu admirație și cu emoție nava apropiindu-se de cheu, cu tinerii cadeți în arboradă. Salutul tradițional marinăresc de pe vergile velierului-simbol al Forțelor Navale Române este un tablou memorabil, pe care fiecare român ar trebui să îl vadă cel puțin o dată în viață”, a declarat ministrul apărării naționale.

De asemenea, Angel Tîlvăr a remarcat starea excelentă a navei-școală „Mircea” care, la venerabila vârstă de 85 de ani, este perfect funcțională și dotată cu echipamente de ultimă generație, continuând să fie un ambasador excelent al țării noastre. „Nava Mircea ne întărește sentimentul de mândrie națională când acostează în porturile străine pe care le vizitează. Pentru comunitățile de români din diaspora, aceasta reprezintă un colț de Românie care le alină dorul de casă și de cei dragi”, a concluzionat ministrul Tîlvăr.

Ministerul Apărării confirmă că în cadrul ceremoniei, ministrul apărării naționale și șeful Statului Major al Forțelor Navale au acordat embleme și distincții unor membri ai echipajului și cadeților care au obținut rezultate deosebite în cele șase săptămâni de pregătire în Marea Neagră și Marea Mediterană.