Programele Oficiale De ULTIM MOMENT Anunțate de Ștefan-Radu Oprea cu Importante Decizii pentru Economie

Ștefan-Radu Oprea a anunțat o serie de programe importante pentru economie, dar și măsuri de interes pentru milioane de români din toată țara.

Programele Oficiale ULTIM MOMENT Anunțate Ștefan-Radu Oprea Importante Decizii Economie

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a anunțat recent lansarea unei noi ediții a programului Start-Up Nation, un proiect esențial destinat să sprijine tinerii antreprenori din România. Mulțumirile ministrului au fost adresate colegului său, Adrian Câciu, și echipei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care au colaborat pentru a găsi finanțarea necesară prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027 (PEO).

„Îi mulțumesc ministrului Adrian Câciu pentru faptul că am reușit, împreună cu cei de la MIPE, să găsim această finanțare din programul PEO, astfel încât să avem o nouă ediție Start-Up Nation, pentru că este un program deja negociat cu ținte din Uniunea Europeană”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Ștefan-Radu Oprea afirmă că noua ediție a programului Start-Up Nation are două componente majore: dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor până la 30 de ani, cu o finanțare de 300 de milioane de euro; sprijinirea grupurilor țintă până în 35 de ani, incluzând minoritatea romă.

Un aspect esențial al acestei ediții este accentul pus pe educația financiară și formarea profesională. „Tot acest program are întâi o parte de educație financiară, de formare profesională, de cursuri de formare. Vom avea o platformă pe care se vor înscrie companiile și firmele de formare profesională acreditate, astfel încât să putem avea acces la cât mai multe persoane, în special din grupurile țintă,” a explicat ministrul Economiei.

Ștefan-Radu Oprea declaă deasemenea că pentru a facilita accesul la program, vor fi disponibile și module online destinate românilor din diaspora care doresc să devină antreprenori în România. După parcurgerea etapelor de formare, participanții vor putea depune proiectele pentru finanțare, suma maximă nerambursabilă fiind majorată la 250.000 lei, față de 200.000 lei anterior.

Ștefan-Radu Oprea a precizat că platforma pentru cursurile de formare profesională va fi funcțională în cursul lunii septembrie, urmând ca depunerea proiectelor să înceapă în octombrie. „În acest moment lucrăm cu STS-ul pentru a avea o formă finală a acestei platforme. Le mulțumesc pe această cale pentru implicarea lor și susținerea proiectului,” a adăugat Oprea.

În plus, au fost stabilite indicatorii de performanță pentru edițiile precedente ale programului Start-Up Nation. Rezultatele sunt impresionante: investiții totale de 1.320.000.000 lei, din care 420 de milioane din fonduri europene și 900 de milioane din bugetul de stat, cu 7.150 de întreprinderi create și 12.603 locuri de muncă generate. Rata de supraviețuire a companiilor este de 91,39%, iar rentabilitatea de 151%.

„Aceste rezultate demonstrează eficiența programului și impactul său pozitiv asupra economiei românești,” a concluzionat ministrul Ștefan-Radu Oprea. Noua ediție a Start-Up Nation promite să continue tradiția de succes, sprijinind și mai mult tinerii antreprenori în drumul lor către succesul în afaceri.