Austria: Ordinul Oficial al lui Karl Nehammer cu Masurile de ULTIM MOMENT Afectand Intrarea Romaniei in Schengen

Austria a anuntat ordinul oficial al lui Karl Nehammer cu masurile de ultim moment, afectand intrarea Romaniei in Schengen cu granitele terestre.

Austria Ordinul Oficial Karl Nehammer Masurile ULTIM MOMENT Afectand Intrarea Romaniei Schengen

Austria anunta ca va continua sa puna in aplicare masurile radicale pe care Karl Nehammer le-a gandit din cauza problemei majore, care sta si in centrul campaniei sale politice din 2024, cancelarul dandu-i ordin ministrului Gerhard Karner sa continue masurile anti-migratie, care ar putea ajuta intrarea Romaniei in Schengen, poate chiar in anul 2024.

Austria se lauda cu scaderea numarului de migranti care cer azil in tara, dar si cu cresterea deportarilor, fiind peste mediile europene din aceste puncte de vedere, iar Karl Nehammer vrea sa masurile sa nu se opreasca, mai ales ca efectele sunt clar vizibile, aceasta situatie putand ajuta serios intrarea Romaniei in Schengen, cu ridicarea controalelor la granitele terestre.

Austria stie foarte bine ca masurile de control total al granitelor au efecte majore asupra reducerii migratiei, lucru care nu poate fi negat de catre cineva, iar Karl Nehammer pare sa vrea sa continue fara oprire cu aceste masuri, chiar daca sunt contrare „spiritului” Spatiului Schengen, dar asta ar putea ajuta intrarea totala a Romaniei.

„Această scădere drastică a arestărilor înseamnă că măsurile de descurajare au un efect și asupra organizațiilor de contrabandă și că acestea nu mai aleg ruta prin Austria. Prin urmare, în comparație directă cu reținările, a scăzut și numărul contrabandiștilor arestați.

Au fost, de asemenea, înăsprite procedurile de azil și expulzările din țară. Până la sfârșitul lunii iulie 2024, au fost efectuate 6.553 de deportări. Cererile de azil în Europa se află la un nivel similar cu cel din 2023, în Austria a existat o scădere de 42% în prima jumătate a anului 2024. Această evoluție nu este un motiv pentru a sărbători, ci mai degrabă un mandat de a continua constant pe această cale.”