DACIA Bigster: Decizia MAJORA a Dacia pentru Lansarea si Productia Noului SUV

DACIA Bigster investitie mioveni

DACIA Bigster, una dintre cele mai asteptate masini pe care DACIA le va lansa in cursul anului acesta, va beneficia de pe urma unor masuri importante, la care compania lucreaza de ceva vreme, dar pe care abia in curand le va putea aplica. DACIA a inceput in 2019 constructia unor noi linii pentru vopsit masinile care sunt produse la Mioveni, dar si pentru fabricarea de sasiuri, iar abia dupa ce DACIA Bigster va fi lansata, acest proiect va fi lansat.

DACIA Bigster va beneficia in viitor de pe urma unei noi linii de vopsitorie, mai moderna decat cea care exista in momentul de fata, investitia fiind inceputa de catre DACIA in 2019, ea fiind oprita din cauza pandemiei de Coroanvirus, dar acum planurile urmeaza sa fie reluate. DACIA ar urma sa imprumute de la statul roman o parte dintre banii necesari pentru investitie, iar DACIA Bigster va fi unul dintre modelele care va beneficia de pe urma ei.

DACIA Bigster: Decizia MAJORA a Dacia pentru Lansarea si Productia Noului SUV

DACIA Bigster ar putea fi produsa si in cantitati mai mari dupa ce aceasta investitie va fi finalizata, iar asta pentru ca DACIA vrea sa-si creasca cu pana la 50.000 de unitati productia anuala de masini de la Mioveni, in baza acestei investitii. DACIA ar urma sa ceara pana la 50 de milioane de LEI ar urma sa fie ceruti de la statul roman pentru investitie, iar din moment ce DACIA Bigster se apropie de lansare, e greu de spus daca productia sa va beneficia in vreun fel.

DACIA Bigster este testata in momentul de fata pe strazile din Romania, iar asteptarile actuale sunt ca masina sa fie prezentata in cursul acestei toamne, dar fara a se sti deocamdata foarte clar cand anume vom vedea masina dezvaluita oficial. DACIA Bigster urmeaza sa fie fabricata initial in Romania, dar vom vedea masina produsa inclusiv in alte tari de pe glob, deci e de asteptat ca numarul de unitati fabricate initial sa fie mare.

DACIA Bigster urmeaza sa fie pusa in vanzare in primavara anului 2024, la preturi mai mari decat cele percepute pentru DACIA Duster 3, astfel ca ramane de vazut si cat de mari ar putea fi vanzarile, avand in vedere ca diferenta de pret urmeaza sa fie una substantiala.