E.ON: Informare Oficiala de ULTIM MOMENT Privind Plafonarea Preturilor pentru Clientii din Romania

E.ON a emis o informare oficiala de ultim moment privind plafonarea preturilor pentru clientii din Romania, decizia anuntata de catre companie.

E.ON Informare Plafonarea Preturilor Clientii Romania

E.ON, unul dintre principalii furnizori de energie electrica si gaze naturale din Romania la ora actuala, a deci sa transmita o informare foarte importanta pentru milioane de clienti din toata tara, iar asta pentru ca vorbeste despre una dintre viitoarele posibile probleme din anul 2025, pretul gazelor naturale, fara plafonarea oferita de statul roman.

E.ON spune ca pana acum le-a factura clientilor din Romania gazele naturale la preturi sub valoarea de 0.31 LEI/kWh, asa cum prevede legislatia in vigoare, dar aceasta lege expira pe data de 31 martie 2025, moment din care preturile pentru gazele naturale ar putea creste, chiar simtitor, pentru ca nu va mai exista obligatia plafonarii pentru furnizori.

E.ON spune ca pana pe 31 martie 2025 va respecta legislatia in vigoare in Romania, ceva perfect normal, pana la urma, dar ce se va intampla dupa acea data, nimeni nu stie, iar asta pentru ca nu se poate estima cum urmeaza sa se modifice preturile pentru furnizarea de gaze naturale in tara noastra, sau in altele din diverse colturi de pe glob.

E.ON nu le spune clientilor in mod direct faptul ca preturile pentru furnizarea gazelor naturale urmeaza sa se modifice, dar daca legislatia nu va fi prelungita, atunci e de asteptat ca dupa disparitia plafronarii la preturile pentru gaze naturale, sa creasca si preturile pentru clienti, insa nimeni nu stie cat de rapid sau cat de mult, din pacate.

Așa cum am făcut-o anul trecut, continuăm să te înștiințăm ori de câte ori avem informații de ajutor în înțelegerea și gestionarea costurilor tale cu energia. Iată că, indiferent de prețurile la care le-am achiziționat noi, atât în anul 2023, cât și în primele 6 luni ale acestui an ți-am facturat gazele naturale la un preț mai mic decât cel plafonat, stabilit la 0,31 lei/kWh.

Te asigurăm că până la 31 martie 2025, prețul tău facturat nu va depăși valoarea de plafon de 0,31 lei/kWh cu TVA și toate costurile și tarifele reglementate incluse, așa cum prevede OUG 27/2022. Pentru că ești clientul nostru fidel, ne străduim să menținem sub plafon prețul pe care îl plătești pentru gaze naturale și în lunile următoare.