Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Sebastian Burduja privind Piata de Energie din Romania

Sebastian Burduja a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment cu privire la piata de energie din Romania, iata ce a declarat ministrul.

Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT Sebastian Burduja Piata Energie Romania

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a reiterat importanța transparenței în funcțiile publice și a prezentat principalele realizări din ultima săptămână, subliniind angajamentul său de a transforma România într-un loc mai bun.

“Una dintre valorile la care țin în mod deosebit este transparența. De la bun început, în orice funcție publică, am considerat că este o chestiune de normalitate și de bun simț să vă spun ce fac, alături de echipa mea, pentru a face din România un loc mai bun,” a declarat Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a afirmat in cadrul unui nou episod din “Jurnalul de Ministru”, ministrul a prezentat succint realizările recente:

  • Finanțarea Industriei Românești: Au fost semnate 27 de contracte de finanțare, în valoare de 138,25 milioane de lei, pentru modernizarea industriei românești.
  • Modernizarea Rețelelor de Distribuție: Alte 25 de contracte, totalizând 3,5 miliarde lei, au fost semnate pentru modernizarea rețelelor de distribuție.
  • Producția de Energie Verde: S-au semnat 22 de contracte cu primarii și universitățile pentru producția de energie verde.
  • Cooperare Internațională: La Hidrocentrala Porțile de Fier I, Burduja a semnat un Memorandum între România și Serbia pentru un nou gazoduct.
  • Discuții Strategice: La Ișalnița și Rovinari, s-au purtat discuții despre viitorul Complexului Energetic Oltenia.

Sebastian Burduja vorbeste si despre un alt proiect important, careeste Crosul Energiei, un eveniment caritabil care are potențialul de a aduce lumină în peste 5.400 de gospodării din România, unde copiii încă învață la lumina lumânării.

Pe lângă aceste realizări, ministrul a subliniat progresul rapid al unuia dintre cele mai mari proiecte energetice din țară: termocentrala pe gaz de la Mintia. Aceasta va fi cea mai mare centrală de acest tip din Uniunea Europeană, cu o investiție de 1,4 miliarde euro și o putere instalată de 1700MW. “Termenul de punere în funcțiune este 2026, iar lucrările avansează rapid. Deja au fost livrate turbinele, cele mai mari de acest tip din țară,” a adăugat Burduja.

Sebastian Burduja spune ca pentru a asigura finalizarea la timp a acestui obiectiv strategic, Burduja, împreună cu secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, s-au întâlnit cu investitorii la Palatul Victoria. S-au discutat stadiul lucrărilor și măsurile necesare pentru a facilita finalizarea proiectului.

Din 2027, Mintia este așteptată să livreze gazele românești din Marea Neagră, oferind astfel o producție de energie sigură și la un preț competitiv. “Vom avea mai multă producție de energie în bandă, deci sigură, la un preț competitiv și mai ‘verde’ decât producția pe bază de cărbune,” a explicat ministrul, evidențiind și beneficiile economice locale.

Sebastian Burduja afirma si ca proiectul de la Mintia este un exemplu al angajamentului guvernului de a asigura mai multă energie produsă în țară, ceea ce va duce la facturi mai mici pentru gospodării și o competitivitate sporită pentru mediul privat românesc.