Donald Trump: Documente Confidentiale ale Fostului Presedinte Furate de Hackeri Iranieni

Donald Trump a avut o serie de documente confidentiale furate de catre hackerii iranieni, iata ce a fost dezvaluit public din ele pana acum.

Donald Trump Documente Confidentiale Fostului Presedinte Furate Hackeri Iranieni

Microsoft a confirmat că un grup de hackeri iranieni a trimis un e-mail de tip spear-phishing unui oficial de rang înalt al unei campanii prezidențiale americane. La scurt timp după ce Politico a dezvăluit că au primit documente interne dintr-o campanie prezidențială, fostul președinte Donald Trump a confirmat că echipa sa a fost ținta unui atac cibernetic.

Purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, a declarat pentru CNN că „Aceste documente au fost obținute ilegal din surse străine ostile Statelor Unite, cu scopul de a interfera cu alegerile din 2024”. Campania Trump a legat direct acest incident de Iran, bazându-se pe un raport recent publicat de Microsoft.

Acest raport a indicat că un grup condus de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran a folosit un cont compromis al unui fost consilier principal pentru a trimite un e-mail cu un link malițios. Acest link redirecționa traficul printr-un domeniu controlat de hackeri, înainte de a ajunge la site-ul real.

Conform practicii sale obișnuite, Microsoft nu a dezvăluit numele celor vizați de atac. Totuși, sâmbătă, Politico a anunțat că a primit un e-mail anonim care conținea cercetări interne despre senatorul JD Vance din Ohio, colegul de candidat al lui Trump, și despre senatorul Marco Rubio din Florida, considerat de Trump pentru a fi adăugat pe biletul său. Trump a confirmat acest hack printr-o postare pe Truth Social, subliniind că hackerii au obținut doar „informații disponibile public”.

În replică, misiunea Iranului la Națiunile Unite a negat orice implicare în hack. Într-o declarație pentru Associated Press, reprezentanții iranieni au afirmat: „Guvernul iranian nu posedă și nici nu adăpostește nicio intenție sau motiv de a interveni în alegerile prezidențiale din Statele Unite”.

Acest incident reînvie amintirile atacurilor cibernetice din alegerile prezidențiale anterioare. În 2016, hackerii ruși au scurs o mulțime de e-mailuri interne de la Comitetul Național Democrat, iar în 2020 au fost raportate tentative similare de hacking din partea Rusiei, Iranului și Chinei.

Rămâne de văzut cum va evolua situația și ce măsuri vor fi luate pentru a proteja integritatea alegerilor prezidențiale din 2024.