X

Anunțuri de ULTIM MOMENT ale lui Ștefan-Radu Oprea pentru Milioane de Romani care Merg in Concedii

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, în plin sezon de vacanță, a oferit câteva sfaturi esențiale pentru turiștii care doresc să își petreacă vacanța în România. Ministrul a subliniat importanța verificării clasificării unităților de cazare înainte de a face o rezervare sau de a efectua plata pentru sejur.

„Pentru majoritatea dintre dumneavoastră urmează o perioadă de vacanță alături de familii și prieteni. Ne dorim să aveți parte de un sejur fără probleme și să beneficiați de condițiile de cazare promise, de aceea vă recomandăm să luați câteva măsuri de precauție înainte de a face o rezervare sau de a efectua plata pentru aceasta”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Ștefan-Radu Oprea a subliniat că este esențial ca turiștii să verifice pe site-ul #MEAT dacă unitatea de cazare este clasificată, indiferent de platforma online pe care o consultă sau de recomandările primite. „Clasificarea unităților de cazare este obligatorie și are ca scop prioritar protecția turiștilor, constituind o formă codificată de prezentare a nivelului de confort și a ofertei de servicii”, a explicat Oprea.

Prin această verificare, turiștii se pot asigura că standardele de calitate sunt respectate, în funcție de numărul de stele sau margarete acordate unității de cazare. În caz contrar, aceștia pot depune online o sesizare, care poate fi mult mai ușor soluționată.

Ștefan-Radu Oprea a reamintit că toate unitățile de cazare autorizate au obligația de a emite bon și/sau factură fiscală. În plus, doar structurile clasificate pot primi vouchere de vacanță ca metodă de plată.

Pentru a veni în sprijinul turiștilor, #MEAT va avea două echipe din cadrul Direcției Control Turism în zona stațiunilor turistice de la malul Mării Negre. Aceste echipe vor fi disponibile pentru soluționarea reclamațiilor și pentru a asigura o vacanță fără probleme pentru toți turiștii.

„Dacă veți întâmpina probleme, #MEAT este alături de dumneavoastră și în cursul minivacanței ce urmează! Inspectorii vor putea fi sesizați cu privire la eventualele nereguli legate de spațiile de cazare la numărul de telefon 0725-926.762”, a adăugat ministrul Oprea.

Ștefan-Radu Oprea afirmă că pentru a avea parte de o vacanță plăcută și fără griji, respectarea acestor sfaturi și verificarea prealabilă a unităților de cazare sunt esențiale. Ministrul Oprea le urează tuturor turiștilor o vacanță plăcută și lipsită de incidente!

This post was last modified on aug. 14, 2024, 12:26 AM 00:26

Disqus Comments Loading...