AVERTIZĂRILE Meteorologice Oficiale ANM de ULTIM MOMENT în România pe 14 August 2024

Avertizările meteorologice oficiale ANM de ultim moment în România pe 14 august 2024, aduc în atenție fenomenele de vreme severă imediată din țară.

AVERTIZĂRILE Meteorologice Oficiale ANM ULTIM MOMENT România 14 August 2024

Avertizarile meteorologice oficiale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de ultim moment in Romania pe 14 august 2024, ne aduc in atentia imediata un cod portocaliu si unul galben, de vreme severa imediata, care vor afecta mai multe regiuni din tara, dupa cum puteti vedea si in informarile disponibile mai jos.

ANM explica mai jos ca vorbim despre un nou cod portocaliu pentru temperaturi de pana la 40 de grade pe timpul zilei si 25 de grade noaptea, in regiunile vizate, dar si un cod galben pentru canicula cu temperaturi de pana la 37 de grade ziua si 20 de grade noaptea, in regiunile mentionate de catre meteorologii romani.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 14 august.

Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, sud-vestul Munteniei.

În Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 38…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24…25 de grade în Dealurile de Vest și vor caracteriza o noapte tropicală.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 14 august.

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic.

Zone afectate: nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul, centrul și sudul Munteniei.

Miercuri (14 august), în nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei și în vestul, centrul și sudul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.