Franța: Veștile EXTRAORDINARE privind Grăbirea Intrării României în Schengen cu Toate Granițele

Franța ne transmite o serie de vești extraordinare privind grăbirea intrării României în Schengen cu toate granițele, iată ce spune Parisul acum.

Franța Veștile EXTRAORDINARE Grăbirea Intrării României Schengen Toate Granițele

Franța transmite în mod oficial o serie de vești extraordinare privind grăbirea intrării României în Schengen, iar asta deoarece un senator francez a vorbit pentru presă despre un raport la a cărui creare a participat, acesta acoperind problemele cu care se confruntă țările, dar și solutiile care ar trebui să permită aderarea mai rapidă la Spațiul Schengen, poate chiar și în 2024.

Franța este una dintre țările care a susținut cel mai mult intrarea României în Schengen cu toate granițele, iar acum vedem că acest trend continuă în 2024, în ciuda problemelor pe care le are Ungaria, dar și în ciuda lui Karl Nehammer, care refuză deocamdată să ridice veto-ul din 2022, dar soluția ar putea veni de la Paris, desigur printr-o cooperare europeană ceva mai extinsă.

Franța nu poate să-l oblige pe Karl Nehammer să renunțe la veto-ul din decembrie 2022, dar poate să pună presiune pe el, iar împreună cu alți parteneri europeni poate să ajute Guvernul de la București să ducă la îndeplinire acest obiectiv vechi de peste 10 ani de zile, însă e nevoie în continuare de măsuri importante luate de către români și bulgari.

“Rapoartele europene privind progresul Bulgariei în domeniul justiției și afacerilor interne nu ar trebui să fie legate de aderarea țării la spațiul Schengen, a declarat senatorul francez Simone Suture pentru Radio Națională Bulgară. El este unul dintre autorii raportului despre Bulgaria și România adoptat la începutul acestei săptămâni de Senatul de la Paris.

Lucrarea analizează situația cu criminalitatea și corupția, circumstanțele economice și pozițiile privind aderarea celor două țări la Schengen. După cum a spus senatorul, Bulgaria și România vor intra în spațiul Schengen poate mai devreme decât se aștepta.”