Kursk: Deciziile de ULTIMĂ ORĂ ale lui Volodimir Zelenski privind Teritoriile Cucerite în Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o serie de anunțuri importante cu privire la deciziile luate pentru teritoriile din Kursk, cucerinte în Rusia.

Kursk Deciziile ULTIMĂ ORĂ Volodimir Zelenski Teritoriile Cucerite Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a exprimat ieri un mesaj de recunoștință profundă față de toate forțele implicate în apărarea țării. Într-o declarație oficială, Zelenski a mulțumit războinicilor Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), Forțelor de Apărare ucrainene, Serviciului de Informații de Apărare a Ucrainei și tuturor structurilor asociate pentru loviturile precise și eficiente asupra aerodromurilor rusești.

„Dronele noastre ucrainene funcționează exact așa cum ar trebui,” a afirmat Zelenski. „Dar sunt lucruri care nu se pot face numai cu drone. Din păcate. Avem nevoie de alte arme – arme de rachete.”

Președintele a subliniat necesitatea unor decizii îndrăznețe din partea partenerilor internaționali ai Ucrainei, pentru a asigura victoria în fața agresiunii rusești. „Cu cât deciziile partenerilor noștri sunt mai îndrăznețe, cu atât Putin va fi mai puțin capabil să facă,” a spus el.

Zelenski a dezvăluit că a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării, Biroului său și Consiliului de Securitate și Apărare Națională. În cadrul acestei reuniuni, s-a elaborat un algoritm de acțiuni pentru obținerea de decizii puternice din partea partenerilor Ucrainei – decizii victorioase.

„Mulțumesc tuturor celor care ajută Ucraina! Slavă tuturor celor care luptă pentru independența noastră!” a exclamat președintele.

Referindu-se la situația din regiunea Kursk, Zelenski a menționat că a discutat chestiuni cheie privind securitatea, ajutorul umanitar și, dacă este necesar, înființarea birourilor comandantului militar.

Președintele a reafirmat angajamentul Ucrainei de a respecta strict convențiile internaționale și dreptul internațional umanitar, chiar și în timpul acțiunilor active pe teritoriul rus.

Comandantul-șef Oleksandr Syrskyi a prezentat un raport de dimineață despre situația în toate direcțiile majore, cu un accent special pe Toretsk și Pokrovsk, precum și despre operațiunea din regiunea Kursk. Zelenski a instruit întărirea direcției estice folosind pachetele de sprijin furnizate de partenerii internaționali.

În regiunea Kursk, forțele ucrainene au avansat cu unu până la doi kilometri în diferite zone și au capturat peste 100 de militari ruși. „Sunt recunoscător tuturor celor implicați, acest lucru va grăbi întoarcerea băieților și fetelor noastre acasă,” a declarat Zelenski.

În concluzie, președintele Ucrainei a reafirmat angajamentul țării sale de a-și apăra teritoriul și poporul, solicitând totodată sprijin internațional pentru a asigura victoria finală împotriva agresiunii rusești.