Ministrul Educației Anunță Măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru Dotarea Școlilor din România, care vor Beneficia

Ministrul Educației a anunțat o serie de măsuri de ultimă oră pentru dotarea școlilor din România, iată care dintre ele vor beneficia de bani.

Ministrul Educației Anunță Măsuri ULTIMĂ ORĂ Dotarea Școlilor România Beneficia

Ministrul Educației a anunțat o serie de măsuri de ultimă oră pentru dotarea școlilor din România, iată care vor beneficia de banii care sunt puși la dispoziție prin intermediul PNRR, dar și ce fel de achiziții pot fi făcute pentru dotarea unităților de învățământ și îmbunătățirea procesului educațional.

Ministrul Educației explică mai jos în ce fel pot fi utilizați banii care sunt puși la dispoziție prin intermediul PNRR de către Guvernul României, sumele de bani alocate fiind unele capabile să le ofere tinerilor din România capacitatea de a învâța într-un mediu care să îi ajute să exceleze în ceea ce fac.

“Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a lansat un nou apel de proiecte pentru dotarea cu laboratoare de informatică și ateliere de practică a unităţilor de învăţământ din rețeaua învățământului profesional și tehnic (IPT). Solicitanți eligibili ai acestui apel de proiecte sunt atât unitățile de învățământ preuniversitar de stat acreditate din rețeaua IPT.

Cât și toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, sectoare ale Municipiului București și județe), care au în administrarea lor unități de învățământ IPT. Alocarea apelului de proiecte este de 45 de milioane de euro, valoare eligibilă PNRR. Proiectele vor fi depuse exclusiv pe platforma dedicată (UDiManager) până în data de 27 septembrie 2024 (ora 16:00).

Unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol, inclusiv cele cu profil silvic, ecologic și protecția mediului din Lista unităților de învățământ eligibile (Anexa 14). În cadrul prezentului apel sunt eligibile toate liceele eligibile menționate în anexa 14 a prezentului Ghid, cu luarea în considerare a faptului că vor fi prioritizate pentru obținerea finanțării cele 59 licee agricole menționate în Ordinul ministrului educației nr. 6.459/359/2022.

P rivind modificarea anexei la Ordinul ministrului educației naționale și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 4.215/296/2019 pentru aprobarea listei liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol. În cadrul prezentului apel, un solicitant poate să beneficieze de finanțare doar pentru un singur proiect. În cazul în care într-o localitate sunt mai multe unități de învățământ eligibile, UAT-ul poate depune proiect doar pentru un singur liceu.

Ceea ce nu afectează în niciun fel dreptul unui alt liceu din aceeași localitate de a transmite aplicație, ca solicitant, în cadrul prezentului apel printr-un proiect/cerere de finanțare separată. Un liceu care a obținut finanțare în cadrul apelurilor PNRR „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar” și/sau „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior (smart lab)” este eligibil să obțină finanțare prin prezentul apel pentru lucrări de construcție si reabilitare.”