X

Ungaria Devine o Mare ÎNGRIJORARE Oficială pentru Intrarea României in Schengen cu Granițele Terestre

Ungaria este marea îngrijorare pentru intrarea României în Schengen cu granițele terestre, acest lucru fiind confirmat inclusiv de către ministrul MAI, Cătălin Predoiu, el spunând că actualele tensiuni dintre Budapesta si Bruxelles reprezintă o problemă majoră pentru procesul de aderare al țării noastre, iar evoluția trebuie monitorizată atent, pentru îndeplinirea obiectivului.

Ungaria nu este totuși singura îngrijorare, iar asta pentru că instrumentalizarea migrației în nordul și sudul Europei este deasemenea o problema serioasă pentru intrarea României în Schengen în momentul de față, iar autoritățile de la București trebuie să găsească soluții inclusiv pentru a naviga și aceste dificultăți pentru a obține aderarea în cursul anului 2024.

Ungaria are o relație foarte bună cu România în ceea ce privește procesul de intrare al României în Schengen cu granițele terestre, Budapesta spunând că va pune în discuție în următoarele consilii JAI dosarul țării noastre, dar asta ar putea face mai mult rău decât bine, în condițiile în care Viktor Orban nu e tocmai iubit la Bruxelles, iar nu mulți mai “țin” cu el.

“Pe zona tehnică și zona diplomatică, cu tot ce ține de noi, suntem ok. Unde trebuie să fim foarte atenți în perioada următoare este la relația Bruxelles-Budapesta și la îngrijorarea unor state legate de instrumentalizarea migrației în nord și în sudul Europei. Deci de acolo pot să apară, hai să spunem, n-aș vrea să le spun factori de risc.

Dar sunt semne unde trebuie să fim foarte atenți. Altminteri, noi relația o avem foarte bună și cu Comisia și cu Austria și cu Ungaria, toate statele membre. Se lucrează pe toate fronturile de către Statul Român, Minister de Interne, Externe, Guvern. a afirmat Cătălin Predoiu, ministrul MAI.”

This post was last modified on aug. 15, 2024, 8:40 AM 08:40

Disqus Comments Loading...