Ministrul Educației a anunțat o serie de modificări oficiale de ultim moment, cu o serie de prevederi importante care vizează elevii din România, iar asta pentru că Ligia Deca explică mai jos cum se acordă bursele școlare, dar și de ce unele interpretări cu privire la oferirea lor au fost eronate în trecut.
Ministrul Educației vorbește deasemenea despre alocarea a 21 de milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol, Ligia Deca oferind mai jos detalii clare cu privire la felul în care unitățile de învățământ vor putea profita de sumele care le sunt oferite în momentul de față.
“Modificările aduse Metodologiei-cadru de acordare a burselor școlare, valabile în anul școlar 2024 – 2025, nu sunt de natură să afecteze elevii sportivi de gimnaziu și liceu, potențiali beneficiari de burse, comparativ cu metodologia aplicată în anul școlar 2023 – 2024. Precizăm că informațiile pe această temă vehiculate în spațiul public au la bază interpretarea eronată de către Federația Sportului Școlar si Universitar (FSSU) a prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 5.518/11.07.2024.
Cu privire la aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor începând cu anul școlar 2024 – 2025. Ministerul Educației a fost și rămâne un susținător al performanței sportive. În acest sens, reamintim faptul că începând cu anul școlar 2024 – 2025, elevii sportivi de gimnaziu și liceu pot beneficia de burse de merit și pentru medaliile de aur sau locul I obținute la Campionatele Naționale organizate de Federațiile Sportive Naționale.
In sporturi olimpice, în baza Protocolului încheiat între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport în data de 7 martie 2024. Odată cu intrarea în vigoare a Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, se adaugă explicit, ca beneficiari ai burselor de merit, elevii care obțin premii la competițiile organizate de Federațiile Naționale în sporturi olimpice.
Alocăm 21 de milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol, prin runda a II-a a apelului de proiecte! Beneficiarii prezentului apel de proiecte pot fi unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol, inclusiv cele cu profil silvic, ecologic și protecția mediului din lista unităților de învățământ eligibile (Anexa 14 la Ghidul Solicitantului) și unitățile administrativ-teritoriale care pot depune proiecte pentru o unitate de învățământ eligibilă, care este în administrarea sa.
Proiectele pot fi depuse până în data de 16 septembrie 2024, ora 23:59. Am publicat lista intermediară cu rezultatele etapei de evaluare calitativă a proiectelor depuse în cadrul apelului „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”. Conform documentelor de apel, solicitanții proiectelor pot depune contestații în două (2) zile lucrătoare de la data publicării listei.”
This post was last modified on aug. 15, 2024, 7:47 PM 19:47