România: Deciziile Oficiale de ULTIM MOMENT la Granițele cu Ungaria și Bulgaria din Cauza Blocării Intrării în Schengen

România anunță deciziile oficiale pentru măsurile aplicate la granițele cu Bulgaria și Ungaria din cauza blocării intrării în Schengen în 2024.

România Deciziile Oficiale ULTIM MOMENT Granițele Ungaria Bulgaria Cauza Blocării Intrării Schengen

România a anunțat deciziile oficiale de ultim moment, în baza cărora au fost puse în aplicare o serie de măsuri importante la granițele cu Ungaria și Bulgaria, din cauza blocării intrării în Schengen, ele având menirea de a fluidiza traficul, fiind așteptați la punctele vamale sute de mii de persoane zilnic, în cursul acestor zile.

România are deschise la granițele cu Ungaria si Bulgaria nu mai putin de 23 de puncte vamale rutiere, deci 23 de locuri prin care puteți trece, nu doar cele mai populare, iar având în vedere blocajul intrării în Schengen, e bine sa va reorientati pentru cele mai puțin tranzitate, pentru a nu aștepta foarte mult la coadă pentru a intra sau a ieși in/din țară.

România face în fiecare an față unui număr mare de oameni care tranzitează granițele sale, însă pentru că trebuie să facă verificări de documente pentru fiecare persoană, din cauza blocării intrării în Schengen, se înregistreaza cozi mari, de kilometri întregi în momentul de față, astfel că de aceea ni se recomandă să încercăm puncte vamale alternative.

“De asemenea, conform estimărilor, cele mai mari valori de trafic se vor înregistra în punctele Nădlac II și Borş de la granița cu Ungaria, respectiv Giurgiu şi Vama Veche de la granița cu Bulgaria. Recomandăm călătorilor utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la frontiera de vest şi sud.

La frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier. În toată această perioadă, Poliţia de Frontieră va acționa în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu.”