România: Măsurile Speciale de ULTIM MOMENT la Granițele Ungariei, Bulgariei în Lipsa Intrării în Schengen

România a anunțat o nouă serie de măsuri speciale de ultim moment la granițele cu Ungaria și Bulgaria din cauza blocării intrării în Schengen.

România Măsurile Speciale ULTIM MOMENT Granițele Ungariei Bulgariei Lipsa Intrării Schengen

România anunță în mod oficial o serie de măsuri speciale pe care este obligată să le pună în aplicare la granițele cu Ungaria si Bulgaria, din cauza blocării intrării în Schengen, iar asta pentru că numărul mare de oameni care sunt așteptați la punctele de trecere ale frontierelor, vor pune o presiune majoră pe Poliția de Frontieră Română.

România a suplimentat arterele de control la nivelul punctelor de trecere ale granițelor cu Ungaria și Bulgaria, având inclusiv puncte de prim-ajutor disponibile pentru cei care au probleme, dar și suficient personal pentru a verifica în ritm mai rapid documentele celor care vor să intre în țară, totul din cauza blocării intrării în Schengen.

România este obligată să verifice toate persoanele care intră pe teritoriul său pe cale terestră, iar asta generează cozile mari care țin românii blocați la frontiere cu Ungaria și Bulgaria multe ore chiar și pe timpul nopții uneori, însă blocarea intrării în Schengen impusă de către Austria, reprezintă o problemă greu de rezolvat.

“Suntem în plin sezon estival când marea majoritate a românilor stabiliți în străinătate se întorc în țară şi, totodată, ne aflăm în apropierea minivacanței de Sfânta Maria. În baza experienţei săptămânilor trecute, când media valorilor de trafic în timpul unei zile de weekend a depăşit jumătate de milion de persoane la nivel național, ne așteptăm și de această dată la o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră.

În special la graniţa cu Ungaria și Bulgaria. La nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră Române au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere și, de asemenea, a personalului planificat pentru controlul documentelor.”