Schengen: Acțiuni Oficiale de ULTIMĂ ORĂ la Granița cu Ungaria pentru Intrarea României cu Granițele Terestre

Schengen este în centrul unor importante acțiuni oficiale de ultimă oră derulate la granița cu Ungaria pentru intrarea României cu granițele terestre.

Schengen Acțiuni Oficiale ULTIMĂ ORĂ Granița Ungaria Intrarea României Granițele Terestre

Schengen este în centrul acțiunilor oficiale de ultimă oră luate la granița cu Ungaria pentru asigurarea întrării României cu granițele terestre, iar asta pentru că, o recentă informare a Poliției de Frontieră din Nădlac ne anunță despre descoperirea a 32 de migranți din Irak, Bangladesh, Sri Lanka, Siria, Kuwait, Pakistan și Afganistan, care doreau să treacă ilegal granița.

Schengen ne-a primit cu granițele aeriene și maritime, insă au fost impuse și unele condiții pentru a asigura intrarea României cu granițele terestre, ele vizand protejarea lor și impiedicarea tranzitului ilegal, iar Poliția de Frontieră își face zi, de zi, datoria pentru a împiedica trecerile fără drept către Ungaria și Vestul Europei, unde depun cereri de azil pentru protecție.

Schengen poate fi sigur și după intrarea României cu granițele terestre, iar asta pentru că eforturile depuse de către autorități se văd cu fiecare mașină de migranți descoperită încercând să treacă ilegal granița cu Ungaria, însă e nevoie de mai multă presiune pe Karl Nehammer să renunțe la veto-ul impus in decembrie 2022 împotriva noastră.

“În data de 16.08.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă pe ruta România – Italia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 32 de cetățeni străini. Colegii noștri au stabilit că sunt cetățeni din diverse state asiatice (Irak, Bangladesh, Sri Lanka, Siria, Kuweit, Pakistan și Afganistan).”