ANM: AVERTISMENTELE Meteorologice de ULTIM MOMENT Oficiale pentru România pe 17 August 2024

ANM a emis avertismentele meteorologice de ultim moment oficiale pentru România pe 17 august 2024, aducând în atenție coduri meteo de vreme severă.

ANM AVERTISMENTELE Meteorologice ULTIM MOMENT Oficiale România 17 August 2024

ANM, Administrația Națională de Meteorologie, a emis avertismentele meteorologice de ultim moment oficiale pentru România pe 17 august 2024, aducând în imediata noastră atenție o serie de fenomene meteo extreme, care vor afecta milioane de oameni din regiunile care sunt vizate de către alertele meteorologilor.

ANM a emis inițial un cod rosu de canicula, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius ziua si 23 de grade Celsius noaptea, dar a emis și un cod portocaliu care vizează tot canicula, doar că vorbim despre temperaturi de 38 de grade Celsius ziua si 22 de grace Celsius noaptea, asa că știm la ce să ne așteăptăm în cursul acestei zile.

COD ROȘU!

Interval de valabilitate: 17 august.

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade și izolat de 40 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 17 august.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei.

Valul de căldură va persista în sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar minimele, de 20…22 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 17 august.

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: centrul și nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, sud-vestul Dobrogei.

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării. În centrul și nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei și sud-vestul Dobrogei temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele vor fi de 18…20 de grade. Notă: în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.