România: Anunțul Oficial de ULTIM MOMENT cu Misiunile Speciale pentru Intrarea în Schengen

România a publicat un anunț oficial de ultim moment cu misiunile speciale derulate pentru intrarea în Schengen cu granițele terestre în 2024.

România Anunțul Oficial ULTIM MOMENT Misiunile Speciale Intrarea Schengen

România a transmis un anunț oficial de ultim moment cu privire la misiunile speciale derulate pentru intrarea în Schengen cu granițele terestre, iar asta pentru că Poliția de Frontieră ne aduce în imediata atenție faptul că, în primele 7 luni din 2024 au fost depistate nu mai puțin de 188 de autovehicule date în căutare de către autorități europene.

România trebuie să protejeze granițele sale cu strictețe, pentru ca intrarea în Schengen cu granițele terestre să fie permisă, iar misiunile derulate de Poliția de Frontieră au avut succes, multe autovehicule furate din alte țări ale UE fiind găsite la granițele țării noastre, când se încerca introducerea lor în țară de către diverși cetățeni.

România și-a asumat și o serie de obligații ca urmare a întrării în Air Schengen, printre ele numărându-se și protejarea mai atentă a granițelor terestre, iar pentru a finaliza intrarea în Schengen cu toate granițele, misiunile de acest gen au o importanță extrem de mare, rezultatele fiind clar vizibile.

“În primele şapte luni din anul 2024, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 188 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate (149 autoturisme, 11 camioane, 20 microbuze, 5 remorci şi 3 motociclete), în creştere cu aproximativ 39.3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (135 autovehicule).

Persoanele implicate sunt cetăţeni bulgari, croaţi, greci, moldoveni, sârbi, polonezi, români, turci, unguri şi ucraineni. În urma analizei, s-a constatat că principalele ţări de unde proveneau autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate la frontierele noastre sunt România, Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa, Belgia, Elveţia etc. iar cele mai multe sunt din categoria de lux şi din clasa de mijloc. “