2 Clarificări de ULTIMĂ ORĂ ale Ministrului Educației privind Măsurile Oficiale din Sistemul de Învățământ

Ministrul Educației a publicat 2 clarificări importante de ultimă oră pentru sistemul de învățământ din România, ce transmite oficial Ligia Deca!

2 Clarificări ULTIMĂ ORĂ Ministrului Educației Măsurile Oficiale Sistemul Învățământ

Ministrul Educației a publicat 2 anunțuri extrem de importante pentru milioane de elevi din toată România, iar asta pentru că, Ligia Deca vorbește într-o primă fază despre examenul de Bacalaureat, a cărui fază de toamnă începe în cursul următoarelor zile, fiind oferite mai jos detalii cu privire la ceea ce ar trebui să se aștepte elevii să întâmpine la evaluare.

Ministrul Educației explică deasemenea mai jos și o decizie foarte importantă cu privire la nota la putare, la final de an școlar, pentru că ea poate fi scăzută dacă există multe absențe nemotivate, Ligia Deca spunând că versiunea finală a legii prevede ca nota la purtare să poată fi scăzută dacă există mai mult de 20 de absențe nemotivate pentru un elev.

“Mâine încep probele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024! Iată câteva informații importante: Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis, în baza actului de identitate, până la ora 8:30. Pentru rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sală de examen.

Pot beneficia de prelungirea timpului de lucru candidații cărora li s-a aprobat o solicitare în acest sens, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Candidații care dețin materiale/obiecte interzise (telefoane mobile, manuale, culegeri, însemnări etc., precum și alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare) vor fi îndrumați spre o sală special amenajată pentru depozitarea acestora. În zilele în care sunt programate probe scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.

Mult succes fiecăruia dintre cei peste 33.600 de candidaţi care s-au înscris la examenul național de bacalaureat, în a doua sesiune organizată în acest an! Încredere și inspirație! Mâine încep probele scrise, ce se vor desfășura astfel: 19 august: Limba și literatura română; 20 august: Proba obligatorie a profilului; 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării; 22 august: Limba și literatura maternă. Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. Primele rezultate se vor afișa pe 26 august, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi comunicate pe 30 august.

Media acestor note poate scădea, la finalul anului, în funcţie de numărul de absenţe. Referitor la numărul absenţelor nemotivate pentru care se scade media la purtare – am revenit la prevederea conform căreia media va scădea cu un punct la fiecare 20 de absenţe nemotivate, faţă de propunerea de 40, din proiectul lansat în consultare publică.”