X

ATENȚIONĂRILE Meteorologice ANM Oficiale de Vreme Rea de ULTIMĂ ORĂ în România pe 18 August 2024

Atenționările meteorologice ANM, Administrația Națională de Meteorologie, oficiale de vreme rea de ultimă oră în România pe 18 august 2024, au fost emise de către experții meteorologi pentru a ne aduce în imediata atenție o serie de fenomene severe imediate, care vor afecta multiple regiuni ale țării în cursul următoarelor ore ale acestei zile.

ANM a emis un cod roșu din cauza caniculei cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius ziua și 25 de grade noaptea, împreuna cu un cod portocaliu vizând temperaturi de până la 37 de grade Celsius ziua și 25 de grade Celsius noaptea, un al treilea cod galben fiind deasemenea emis tot pentru temperaturi de până la 37 de grade Celsius, fiecare vizând diverse regiuni ale țării.

COD ROȘU!

Interval de valabilitate: 18 august.

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Zone afectate: județul Timiș.

În județul Timiș valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 18 august.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: sudul Banatului și al Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei.

Valul de căldură va persista în sudul Banatului și al Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 18 august.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: cea mai mare parte a țării.

Valul de căldură, disconfortul termic ridicat și canicula vor persista în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime vor fi în general de 33…37 de grade, iar minimele de 17…21 de grade.

Notă: în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

This post was last modified on aug. 18, 2024, 8:36 AM 08:36

Disqus Comments Loading...