Austria: Veștile Oficiale de ULTIM MOMENT care Reduc Amenințarea Blocării Intrării României în Schengen

Austria transmite vești oficiale de ultim moment care reduc amenințarea blocării intrării României în Schengen cu granițele terestre în 2024.

Austria Veștile Oficiale ULTIM MOMENT Reduc Amenințarea Blocării Intrării României Schengen

Austria transmite oficial vești extraordinare care reduc amenințarea blocării intrării României în Schengen cu granițele terestre, iar asta pentru că de la Viena, ministrul austriac de interne, spune că numărul cererilor de azil înregistrate de către țara sa a scăzut cu 68% în iulie 2024, față de iulie 2023, dar și în primele luni din 2024 față de perioada similară din 2023.

Austria confirmă, practic, faptul că migrația ilegală a fost extrem de mult redusă în cursul anului 2024 față de 2023 și implicit față de 2022, deci amenințarea blocării intrării României în Schengen cu toate granițele ar trebui să dispară, iar Karl Nehammer să-și ridice veto-ul care a înfuriat milioane de români din toate colțurile lumii.

Austria a depus în ultimul an și jumătate de zile eforturi uriașe pentru a reduce substanțial migrația ilegală, iar acum se văd roadele eforturilor depuse de către Viena, totul putând aduce și eliminarea amenințării blocării intrării României în Schengen, dar rămâne de văzut ce va decide Karl Nehammer până la final de an 2024, dupa alegerile parlamentare.

“În iulie 2024, în Austria au fost depuse 1.766 de cereri de azil. Comparativ cu iulie 2023, scăderea este de 3.793 de cereri sau 68 la sută. Există, de asemenea, o scădere semnificativă când comparăm primele șapte luni cu aceeași perioadă a anului trecut. În prima jumătate a anului 2023 au fost depuse 28.701 cereri de azil, anul acesta 15.245 cereri de azil, adică 13.456 cereri sau cu 47 la sută mai puține.

Vom continua constant pe calea reducerii migrației ilegale la zero. Reducerea masivă a cererilor nu este, așadar, un motiv de sărbătoare, ci mai degrabă un mandat de a continua să lucrăm din greu în această direcție și confirmă cursul pe care l-am urmat cu controale și cooperare internațională.”