X

ELECTRICA: Importante Explicații Oficiale de ULTIMĂ ORĂ, ce Aduce în Atenția Clienților Români

ELECTRICA, cel mai mare furnizor de energie din România cu aproape 4 milioane de români deserviți în aproape 20 de județe din țară, a decis să le ofere clienților o serie de explicații oficiale cu privire la unul dintre cele mai puternice și mai periculoase fenomene naturale, fulgerul, mai ales că multă lume nu știe ceea ce se ascunde în spatele unuia.

ELECTRICA spune mai jos că un fulger are lățimea unui deget, dar lungimi de până la 4.8 kilometri, din cer spre pământ, iar energia care este canalizată în aceste fenomene naturale poate încălzi aerul până la temperaturi ce ating 30.000 de grade Celsius, adica de 5 ori mai fierbinți decât suprafața soarelui, ceea ce spune multe despre puterea Pământului.

ELECTRICA spune că în fiecare zi sunt înregistarte aproximativ 44 de fulgere în fiecare secundă, deci vorbim despre degajări de energie extrem de mari, care pot afecta suprafețe întinse, pericolul pentru oameni fiind unul uriaș, după cum prea bine știți mulți dintre voi, dar e bine ca de la o companie de energie să vină informații de acest gen, în final.

ELECTRICA încearcă să îi ajute pe clienții din toată România să înțeleagă mai ușor ceea ce se întâmplă în lumea dinmprejurul lor, mai ales că din cauza fulgerelor pot avea loc inclusiv avarii în rețeaua pe care compania o are în România, necesitând întreruperi ale furnizării de energie electrică pentru reparații, așa că e foarte important să fim conștienți de aceste lucruri.


Fulgerul, acest fenomen spectaculos alimentat de sarcini statice generate de norii de furtuna, este una dintre cele mai uimitoare demonstratii ale puterii electricitații. Potrivit Institutului Meteorologic din UK, fulgerul mediu are lațimea unui deget și o lungime de 3,2 pâna la 4,8 kilometri.

Energia canalizata într-un fulger încalzeste aerul la o temperatura incredibila de 30.000 de grade Celsius, de cinci ori mai fierbinte decat suprafața soarelui. Aceasta manifestare a fortei naturii se întampla undeva pe Pămant de aproximativ 44 de ori pe secunda.

This post was last modified on aug. 20, 2024, 8:30 AM 08:30

Disqus Comments Loading...