Raportul Oficial de ULTIMĂ ORĂ al Ligiei Deca privind Invățământul și Examenele Recente

Ligia Deca a publicat un foarte important raport oficial cu privire la învățământul din România, iată ce spune ministrul Educației și ce trebuie să știm.

Raportul Oficial ULTIMĂ ORĂ Ligiei Deca Invățământul Examenele Recente

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că pe 19 august 2024, au debutat probele scrise ale sesiunii de toamnă a examenului național de bacalaureat, conform declarațiilor oferite de ministrul Educației, Ligia Deca. Prima probă, E.a) – Limba și literatura română, a înregistrat o prezență de 84,7%, cu 14.853 de candidați prezenți dintr-un total de 17.541 înscriși.

Ligia Deca afirmă că din nefericire, 2.663 de candidați nu s-au prezentat la examen, iar 25 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Ministrul Educației a subliniat importanța integrității în cadrul acestui examen, reiterând că orice tentativă de fraudă va fi sancționată conform regulamentului.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de astăzi au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul oficial, în conformitate cu procedurile stabilite. Calendarul sesiunii continuă după cum urmează: 20 august: Proba obligatorie a profilului – E.c); 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării – E.d); 22 august: Limba și literatura maternă – E.b).

Ligia Deca spune și că rezultatele inițiale, anonimizate pentru a respecta prevederile GDPR, vor fi afișate luni, 26 august, până la ora 12:00, atât pe site-ul oficial bacalaureat.edu.ro, cât și în centrele de examen. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, fie în format fizic, fie electronic, însoțite de o declarație-tip prin care candidații își exprimă acordul că nota obținută în urma contestației este definitivă și poate modifica, fie în sens crescător, fie descrescător, nota inițială.

Rezultatele finale vor fi publicate vineri, 30 august. Este important de reținut că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească toate condițiile impuse: să fi susținut probele de evaluare a competențelor, să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și să aibă o medie generală de minimum 6.

Ligia Deca îi încurajează toți candidații să participe cu seriozitate la examenele rămase și le urează mult succes în obținerea unor rezultate cât mai bune.