Windows 11 Devine mai Puternic Mulțumită unei Inovații Importante a Microsoft

Windows 11 devine mai puternic mulțumită unei inovații importante a Microsoft, iată ce va fi activat automat în toate PC-urile începând de acum.

Windows 11 Devine Puternic Mulțumită Inovații Importante Microsoft

Microsoft face un pas major în îmbunătățirea securității sistemului de operare Windows 11 prin activarea automată a criptării dispozitivelor BitLocker în următoarea sa actualizare, versiunea 24H2. Acest update va fi disponibil în lunile următoare și va aduce cu sine o serie de schimbări importante, mai ales pentru cei care vor instala curat noua versiune de Windows 11. Criptarea dispozitivului va fi activată în mod implicit imediat după prima conectare sau configurare a unui dispozitiv cu un cont Microsoft sau un cont de serviciu/școală.

Securitatea la un nou nivel cu Windows 11 și Microsoft

În Windows 11 versiunea 24H2, Microsoft face criptarea dispozitivelor mult mai accesibilă, reducând cerințele hardware necesare pentru activarea automată a acesteia. Astfel, Microsoft extinde suportul pentru criptarea dispozitivelor chiar și pentru sistemele care rulează versiunea Home a Windows 11. Nu mai este necesar să aveți un dispozitiv cu Hardware Security Test Interface (HSTI) sau Modern Standby, iar criptarea va fi activată automat, chiar și în prezența unor interfețe sau magistrale neîncrezătoare cu acces direct la memorie (DMA).

Impactul noii actualizări Windows 11 asupra performanței

Cu toate că Microsoft își propune să îmbunătățească securitatea prin criptarea automată a dispozitivelor, această schimbare ar putea avea și unele consecințe asupra performanței. Conform testelor realizate de Tom’s Hardware, utilizarea BitLocker poate încetini performanța SSD-urilor cu până la 45%. Microsoft nu a oferit comentarii detaliate cu privire la acest aspect, confirmând planurile sale doar prin documente de asistență care nu menționează potențialul impact negativ asupra performanței.

Ce trebuie să știți despre criptarea automată a dispozitivelor în Windows 11

Pentru utilizatorii care preferă să evite criptarea automată, există opțiunea de a configura un cont local în timpul instalării Windows 11 versiunea 24H2. Deși sistemul vă va solicita ulterior să vă conectați cu un cont Microsoft pentru a finaliza criptarea dispozitivului, puteți alege să o dezactivați sau să activați BitLocker manual prin intermediul Panoului de control BitLocker. De asemenea, criptarea dispozitivului poate fi dezactivată din secțiunea de confidențialitate și securitate a setărilor Windows 11.

Viitorul securității în Windows 11 cu Microsoft

Prin aceste măsuri, Microsoft demonstrează un angajament clar în îmbunătățirea securității pentru utilizatorii săi de Windows 11. Cerințele moderne, precum procesoare mai avansate, Secure Boot și cipuri TPM, au permis deja companiei să implementeze caracteristici de securitate avansate în urmă cu doi ani, iar criptarea dispozitivelor devine acum un standard pentru protecția împotriva amenințărilor cibernetice.

Cu versiunea 24H2 a Windows 11, Microsoft continuă să consolideze securitatea sistemului de operare, criptarea automată a dispozitivelor BitLocker devenind un element esențial. Utilizatorii trebuie să fie conștienți de impactul potențial asupra performanței, dar și de beneficiile semnificative în ceea ce privește protecția datelor. Cu Windows 11 și Microsoft, securitatea devine din ce în ce mai accesibilă și mai integrată în experiența utilizatorilor de PC-uri.