Apelul Oficial de ULTIM MOMENT al Simonei Bucura-Oprescu pentru Pensionari, ce le cere Românilor

Simona Bucura-Oprescu transmite un apel oficial de ultim moment pentru milioane dintre pensionari, iată ce le cere tuturor românilor chiar acum.

Apelul Oficial ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Pensionari Românilor

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a transmis un mesaj important către toți pensionarii din România, îndemnându-i să verifice cu atenție deciziile de recalculare a pensiilor la casele teritoriale de pensii. În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a subliniat că, deși deciziile de recalculare sunt, în general, corecte, există posibilitatea unor erori datorate introducerii greșite a datelor sau altor factori.

„Pensionarul are posibilitatea de a merge la Casa de Pensii care a emis decizia. Și asta e prima mea rugăminte și invitație pentru toți pensionarii din România: dacă simt nevoia de lămuriri suplimentare de la colegii noștri de la casele teritoriale de pensii, să meargă către aceștia pentru a verifica deciziile de recalculare,” a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a accentuat că pensionarii pot face o primă verificare a deciziei de recalculare analizând punctajul din ultima decizie de pensionare. „Pensionarii trebuie să caute în ultima decizie de pensionare punctajul pe care l-au avut, care se regăsește la litera g) alineatul 1, iar acel punctaj se menține în decizia de recalculare, la care se adaugă punctele de stabilitate,” a explicat aceasta.

Simona Bucura-Oprescu a detaliat și noua formulă de calcul a pensiilor, subliniind beneficiile aduse de aceasta tuturor pensionarilor. „Noua lege are o formulă foarte clară și benefică pentru toți pensionarii – are trei componente. Numărul total de puncte este format din punctele contributive, acumulate datorită contribuțiilor de asigurări sociale aferente veniturilor, punctele necontributive asimilate, obținute datorită perioadelor de studii, armată, șomaj, detenție politică sau prizonierat, și punctele obținute datorită vechimii în muncă, datorită stagiilor lungi de cotizare, peste 25 de ani, cunoscute ca punctele de stabilitate.”

Aceasta a subliniat importanța stagiilor lungi de cotizare, care aduc un plus de puncte pensionarilor: „Pentru stagiile mai lungi de 25 de ani avem 0,5 puncte, pentru stagiile între 30 și 35 de ani avem 0,75 puncte, iar peste 35 de ani se adaugă un punct.”

Simona Bucura-Oprescu a concluzionat prin a încuraja toți pensionarii să profite de aceste oportunități pentru a se asigura că beneficiază de toate drepturile care li se cuvin conform noii legislații. Acest apel vine în contextul în care Ministerul Muncii dorește să asigure o recalculare corectă și transparentă a pensiilor, în beneficiul tuturor pensionarilor din România.