Raportarea Oficială de ULTIM MOMENT a Ministrului Educației, ce Aduce Ligia Deca în Atenția Elevilor

Ministrul Educației a publicat o raportare oficială de ultim moment pentru elevii din România, ce aduce Ligia Deca în atenția tinerilor din țară.

Raportarea Oficiala ULTIM MOMENT Ministrului Educației Aduce Ligia Deca Atenția Elevilor

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță că astăzi, 20 august 2024, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului – proba E.c), parte integrantă a sesiunii de august a examenului național de bacalaureat. La această probă au fost prezenți 16.522 de candidați, reprezentând 82,1% din totalul celor 20.119 de candidați înscriși pentru a susține această probă.

Ministrul Educației anunță și că un număr de 3.585 de candidați au fost declarați absenți, în timp ce 12 candidați au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. “Este important de menționat că numărul candidaților prezenți la fiecare probă variază în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și de solicitările exprese ale acestora. Astfel, cei peste 33.600 de candidați înscriși la sesiunea de august susțin examenul în mod integral sau parțial,” a precizat Ligia Deca.

Ministrul Educației dezvăluie deasemenea că la centrul Național de Evaluare și Politici în Educație s-au publicat, la ora 15:00, subiectele și baremul de corectare pe site-ul dedicat examenului. În ceea ce privește calendarul următoarelor probe, Ministrul Educației a reamintit că pe 21 august va avea loc proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d), iar pe 22 august se va desfășura proba de Limba și literatura maternă – proba E.b).

“Toate activitățile din cadrul examenului național de bacalaureat se desfășoară prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate, asigurând un proces transparent și eficient,” a subliniat Ministrul Educației. Primele rezultate ale examenului vor fi afișate luni, 26 august, până la ora 12:00, într-o manieră anonimizată, în conformitate cu prevederile GDPR.

Ministrul Educației afirmă că oricare dintre candidați vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, fie la centrele de examen, fie electronic. Cei care doresc să conteste nota inițială trebuie să completeze și să transmită o declarație-tip, prin care își asumă că nota finală poate fi atât mai mare, cât și mai mică decât cea inițială. Rezultatele finale vor fi comunicate vineri, 30 august.

Ministrul Educației a reamintit, de asemenea, condițiile necesare pentru a fi declarat promovat la examenul național de bacalaureat: candidații trebuie să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor, să fi participat la toate probele scrise și să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv o medie generală de minimum 6.

Examenul național de bacalaureat rămâne un punct crucial în parcursul educațional al fiecărui tânăr, iar autoritățile continuă să asigure desfășurarea acestuia în cele mai bune condiții.