X

Raportul de ULTIM MOMENT al lui Ștefan-Radu Oprea cu Informări Importante pentru România

Ștefan-Radu Oprea, ministrului Economiei, transmite că Avioane Craiova, companie sub autoritatea Ministerului Economiei (MEAT), a raportat rezultate financiare remarcabile pentru primele șase luni ale anului 2024. Potrivit raportului, compania a înregistrat venituri de 74,4 milioane de lei și un profit net de 7,5 milioane lei. Aceste cifre reflectă o îmbunătățire substanțială a situației financiare a companiei, comparativ cu anii precedenți.

Ștefan-Radu Oprea anunță și că unul dintre factorii esențiali care au contribuit la această performanță este proiectul de modernizare a avionului IAR 99 SM. Acest proiect este considerat de o importanță strategică atât pentru companie, cât și pentru industria de apărare din România. „Modernizarea IAR 99 SM este un proiect extrem de important care, într-un singur an, a adus beneficii semnificative companiei Avioane Craiova,” a declarat ministrul Oprea.

Modernizarea avionului IAR 99 SM nu doar că a îmbunătățit performanțele tehnice ale acestui model, dar a și crescut competitivitatea Avioane Craiova pe piața internațională a producătorilor de aeronave militare. Acest proiect amplu a fost posibil datorită eforturilor susținute ale echipei de la Craiova și sprijinului guvernamental constant.

Ștefan-Radu Oprea dezvăluie deasemenea că tot în cadrul inițiativelor de modernizare și sustenabilitate, Salina Praid, o altă entitate deținută de stat, a făcut pași importanți spre un turism mai prietenos cu mediul. Începând cu 1 august 2024, toți vizitatorii Salinei Praid au acces la un sistem de transport complet ecologic, utilizând autobuze electrice. Această măsură face parte din angajamentul Societății Naționale a Sării (SALROM) de a deveni un exemplu de bune practici în turismul sustenabil.

Într-un context global marcat de provocările schimbărilor climatice, SALROM își propune să contribuie activ la reducerea amprentei de carbon. „Acesta este un pas important pe care îl facem pe drumul înlocuirii tuturor mijloacelor de transport cu unele electrice,” a subliniat conducerea companiei.

Ștefan-Radu Oprea spune că inițiativa vine ca răspuns la cerințele tot mai stringente privind protecția mediului și reprezintă o premieră pentru atracțiile turistice din România. Prin aceste acțiuni, companiile de stat precum Avioane Craiova și Salina Praid demonstrează că pot fi lideri în inovare și sustenabilitate, contribuind astfel la dezvoltarea economică a României într-un mod responsabil și modern.

This post was last modified on aug. 20, 2024, 2:08 PM 14:08

Disqus Comments Loading...