Italia: Raportul Oficial de ULTIM MOMENT Vizând și Intrarea României în Schengen cu Toate Granițele

Italia a publicat un raport oficial de ultim moment vizând și intrarea României în Schengen cu toate granițele, iată ce anunță guvernul de la Roma.

Italia Raportul Oficial ULTIM MOMENT Vizând Intrarea României Schengen Toate Granițele

Italia transmite o serie de vești extrem de bune care vizează inclusiv intrarea României în Schengen cu toate granițele, iar asta pentru că numărul de migranți care au ajuns pe teritoriul italian în primele 7 luni din 2024 a scăzut cu 63% față de anul 2023, o diferență notabilă care arată că există speranțe serioase pentru noi.

Italia anunță că înregistrează și o scădere majoră a numărului cererilor de azil în această perioadă din 2024, față de aceeași perioadă a anului 2023, diferențele fiind foarte încurajatoare pentru intrarea României în Schengen în 2024, dar numai dacă până la final de an situația va continua, pentru a-l convine pe Karl Nehammer să renunțe la veto-ul său.

Italia poate să le mulțumească inclusiv autorităților tunisiene si libiene pentru numărul mic de migranți care au ajuns pe țărmurile sale, ele prevenind zeci de mii de plecări, dar intrarea României în Schengen cu toate granițele ar putea fi afectată de situațiile din Spania și Grecia, care înregistrează creșteri ale numerelor de migranți.

“În primele șapte luni ale anului 2024, sosirile de migranți pe coastele italiene au scăzut cu 62,36% față de anul precedent, cu un boom al debarcărilor în schimb în Spania și Grecia. Fluxurile de migrație au scăzut drastic în centrul Mediteranei (-64%) și pe ruta Balcanică (-75%), în timp ce s-a înregistrat o creștere a sosirilor în vestul și estul Mediteranei care au afectat, în special, Spania (+153%) și Grecia (+57%).

Blocarea plecărilor migranților din Tunisia pare substanțial în concordanță cu anul precedent, în timp ce cei din Libia sunt în creștere. Din cele 503.718 de persoane verificate, 211 au fost arestate. Dintre aceștia, 108 au fost acuzați de sprijinirea imigrației ilegale. Cu toate acestea, la intrare au fost găsiți 3.846 de străini ilegali.”