X

Ungaria: Sfidările de ULTIM MOMENT care Cresc Amenințarea pentru Intrarea României în Schengen cu toate Granițele

Ungaria continuă să țină în corzi țara noastră și amenință în continuare să îngreuneze intrarea României în Schengen cu granițele terestre, iar asta pentru că a ignorat cererea Comisiei Europene de a explica motivele din cauza cărora le acordă vize Schengen rușilor si bioelorușilor, în ciuda războiului din Ucraina și a restricțiilor UE.

Ungaria sfideaza fără vreo remușcare Comisia Europeană, iar promisiunile sale de a ne ajuta în ceea ce privește intrarea României în Schengen cu granițele terestre, ar putea fi în final doar un măr otrăvit, pentru că nimeni nu se uita cu vreun respect la Viktor Orban acum, iar acel “ajutor”ne-ar putea face mai mult rău decât bine.

Ungaria face jocurile Rusiei, așa cum știe toată lumea deja, perioada de timp în care a permis intrarea cetățenilor acestor țări în Spațiul Schengen putând fi una de foarte prost augur, însă Viktor Orban are în vedere doar planurile sale, iar asta va întreuna intrarea României în Schengen cu toate granițele, în cel mai bun caz.

“Ungaria a ratat săptămâna aceasta termenul limită stabilit de Comisia Europeană de a răspunde întrebărilor cu privire la decizia sa de a ușura cerințele de intrare pentru cetățenii ruși și belaruși, stârnind îngrijorări în întreaga UE. Comisarul pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a lăsat Budapesta până pe 19 august pentru a explica schimbările în politica sa de imigrație.

Dar, de luni după-amiază, nu a primit niciun răspuns. Johansson a trimis o scrisoare în august ministrului de Interne al Ungariei, Sándor Pintér, prin care i-a cerut o explicație pentru aceste schimbări. Johansson a subliniat că astfel de scheme trebuie să fie echilibrate pentru a proteja integritatea zonei fără frontiere a UE.”

This post was last modified on aug. 22, 2024, 8:36 AM 08:36

Disqus Comments Loading...