2 Vești de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educației cu noi Comunicări Oficiale Vizând Elevii din România

Ministrul Educației transmite 2 vești oficiale de ultim moment, Ligia Deca publicând comunicări importante care vizează elevii din toată România.

2 Vești ULTIM MOMENT Ministrului Educației noi Comunicări Oficiale Vizând Elevii România

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță cum s-a desfășurat proba la alegere a profilului și a specializării, cunoscută drept proba E.d), din cadrul sesiunii de august a examenului național de bacalaureat. Conform declarațiilor, un număr de 17.872 de candidați, reprezentând 82,6% din totalul celor înscriși, au participat la această probă.

Ministrul Educației confirmă că din cei 21.643 de candidați înscriși pentru a susține examenul, 3.760 au fost absenți, iar 11 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Subiectele și baremul de corectare au fost publicate de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație la ora 15:00, pe site-ul dedicat al examenului de bacalaureat.

Joi, 22 august, se va desfășura ultima probă scrisă din această sesiune, Limba și literatura maternă, proba E.b). Ministrul Ligia Deca a menționat că toate activitățile din cadrul examenului se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate, asigurând astfel un proces transparent și eficient.

Ministrul Educației afirmă că primele rezultate ale examenului vor fi afișate luni, 26 august, până la ora 12:00, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen. Rezultatele vor fi anonimizate, conform Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR).

Candidații care doresc să depună contestații pot face acest lucru în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, fie în format standard la centrele de examen, fie electronic. Este important de reținut că nota finală, în urma soluționării contestației, poate fi mai mare sau mai mică decât cea inițială. Rezultatele finale ale sesiunii de bacalaureat vor fi comunicate vineri, 30 august.

Ministrul Educației spune într-o altă notă, România a obținut primul loc la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, desfășurată recent, unde au participat 98 de concurenți din 25 de țări. Echipa României, coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), a reușit să câștige patru medalii, două de aur și două de argint.

Petrean Roland, elev al Colegiului Național Silvania din Zalău, și Tutunaru Vlad Mihai, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, au câștigat medalii de aur. Mureșan Luca Valentin de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare și Țurcanu David Constantin, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, au obținut medalii de argint.

Ministrul Educației susține că România rămâne singura țară care a reușit să cucerească aurul la toate cele opt ediții ale acestei competiții, confirmând încă o dată excelența în domeniul informaticii la nivel internațional. De asemenea, echipa a triumfat și la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori 2024, unde a obținut din nou primul loc.

Felicitări tuturor participanților și coordonatorilor pentru aceste rezultate de excepție, care plasează România în fruntea clasamentului internațional la informatică!