România: Proiectul de ULTIM MOMENT cu Decizia Oficială pentru Intrarea în Schengen cu Toate Granițele

România a anunțat în mod oficial proiectul de ultim moment cu decizia oficială pentru intrarea în Schengen cu toate granițele, iată cum acționează.

România Proiectul ULTIM MOMENT Decizia Oficială Intrarea Schengen Toate Granițele

România a anunțat o nouă și foarte importantă decizie pentru intrarea în Schengen cu toate granițele, iar asta pentru că acțiunea pregătită de către Poliția de Frontieră are menirea de a consolita capacitatea sa de a supraveghea mai bine granițele României, dar și de a crește capacitatea operațională cu Frontex, de acum.

România anunță un proiect finanțat din bani europeni pentru a cumpăra 25 de automobile pentru patrularea granițelor țării, 20 standard și 5 care permit transportul de câini, astfel încât să poată patrula mai bine zonele de graniță pentru a depista mai multe tentative de trecere ilegală și a crește șansele de intrare în Schengen cu toate granițele.

România primește de la Comisia Europeană 90% din suma de aproape 11.8 milioane de LEI, necesară pentru achiziția acestor automobile, fără a se specifica momentul în care ele ar putea fi livrate, dar măsurile pe care Bucureștiul le ia în continuare pentru a asigura intrarea în Schengen cu toate granițele sunt unele care arată că obiectivul e în atenția autorităților.

“Proiectul vizează achiziționarea de mijloace de mobilitate terestră pentru consolidarea capacităților de supraveghere la frontierele externe, cu scopul de a preveni și combate migrația ilegală și criminalitatea transfrontalieră și de a crește capacitatea operațională a Frontex. Bugetul total al proiectului este de 11,781,000.00 lei cu TVA, din care 90% finanțare europeană nerambursabilă.

Scopul proiectului – achiziționarea a 25 de mijloace de mobilitate terestră (mașini de patrulare și mașini de patrulare și transport câini), în scopul facilitării trecerii legale a frontierei, al prevenirii și al depistării imigrației ilegale și a criminalității transfrontaliere, precum și al gestionării eficace a fluxurilor de migrație. Rezultatele proiectului: a) mașini de patrulare – 20 buc.; b) mașini de patrulare și transport câini – 5 buc..”