X

România: Proiectul de ULTIM MOMENT cu Decizia Oficială pentru Intrarea în Schengen cu Toate Granițele

România a anunțat o nouă și foarte importantă decizie pentru intrarea în Schengen cu toate granițele, iar asta pentru că acțiunea pregătită de către Poliția de Frontieră are menirea de a consolita capacitatea sa de a supraveghea mai bine granițele României, dar și de a crește capacitatea operațională cu Frontex, de acum.

România anunță un proiect finanțat din bani europeni pentru a cumpăra 25 de automobile pentru patrularea granițelor țării, 20 standard și 5 care permit transportul de câini, astfel încât să poată patrula mai bine zonele de graniță pentru a depista mai multe tentative de trecere ilegală și a crește șansele de intrare în Schengen cu toate granițele.

România primește de la Comisia Europeană 90% din suma de aproape 11.8 milioane de LEI, necesară pentru achiziția acestor automobile, fără a se specifica momentul în care ele ar putea fi livrate, dar măsurile pe care Bucureștiul le ia în continuare pentru a asigura intrarea în Schengen cu toate granițele sunt unele care arată că obiectivul e în atenția autorităților.

“Proiectul vizează achiziționarea de mijloace de mobilitate terestră pentru consolidarea capacităților de supraveghere la frontierele externe, cu scopul de a preveni și combate migrația ilegală și criminalitatea transfrontalieră și de a crește capacitatea operațională a Frontex. Bugetul total al proiectului este de 11,781,000.00 lei cu TVA, din care 90% finanțare europeană nerambursabilă.

Scopul proiectului – achiziționarea a 25 de mijloace de mobilitate terestră (mașini de patrulare și mașini de patrulare și transport câini), în scopul facilitării trecerii legale a frontierei, al prevenirii și al depistării imigrației ilegale și a criminalității transfrontaliere, precum și al gestionării eficace a fluxurilor de migrație. Rezultatele proiectului: a) mașini de patrulare – 20 buc.; b) mașini de patrulare și transport câini – 5 buc..”

This post was last modified on aug. 22, 2024, 1:54 PM 13:54

Disqus Comments Loading...