Ungaria: Scrisoarea Oficiala de ULTIM MOMENT ce Crește Amenințarea pentru Intrarea României în Schengen

Ungaria a publicat o scrisoare oficială de ultim moment, care crește amenințarea pentru intrarea României în Schengen, iată ce spune Budapesta.

Ungaria Scrisoarea Oficiala ULTIM MOMENT Crește Amenințarea Intrarea României Schengen

Ungaria continuă să fie în centrul unui uriaș scandal în Uniunea Europeană, amenințând în continuare blocarea intrării României în Schengen, iar asta pentru că sfidarea autorităților de la Bruxelles continuă în cazul vizelor emise pentru cetățeni din Rusia și Belarus, cu o notificare oficială trimisă ieri la Bruxelles de către Budapesta.

Ungaria anunță Comisia Europeană despre faptul că, nu va renunța la emiterea cardurilor sale naționale pentru ruși si bioeloruși, spunând doar că îi va verifica atent pe cei care le primesc și că ei nu ar putea pleca din țară, deși fără controale la unele granițe sunt greu de oprit, iar asta amenință procesul de intrare al României în Schengen.

Ungaria a mai spus în scrisoarea sa către Comisia Europeană și că respectă toate prevederile UE cu privire la emiterea acestor carduri, dar și că un număr de doar 33 de persoane au cerut până acum emiterea unui card de acest gen, insă sfidarea guvernului lui Viktor Orban amenință finalizarea intrării României în Schengen în 2024 și 2025.

“Din partea Ungariei, în cazul unei cereri de card național, se vor efectua aceleași verificări de migrare și securitate ca și în cazul altor permise de ședere. Cardul Național se eliberează ținând cont de reglementările relevante ale Uniunii Europene și luând în considerare riscurile de securitate care pot apărea.

Drept urmare, guvernul ungar menține controalele de securitate la același nivel ca până acum, iar numărul cetățenilor menționate nu reprezintă un risc mai mare decât în alte state membre. Agențiile de aplicare a legii maghiare respectă și respectă toate prevederile relevante ale Uniunii Europene și în cazul cetățenilor ruși și belarusi. În iulie, doar 33 de persoane au depus cereri, 7 fiind autorizate.”