AVERTIZĂRI Meteorologice ANM Oficiale de ULTIM MOMENT pentru România pe 23 August 2024

Avertizări meteorologice ANM oficiale de ultim moment pentru România pe 23 august 2024, avem emise din cauza fenomenelor de vreme severă imediată.

AVERTIZĂRI Meteorologice ANM Oficiale ULTIM MOMENT România 23 August 2024

Avertizări meteorologice ANM, Administrația Națională de Meteorologie, oficiale de ultim moment pentru România pe 23 august 2024, aduc în imediata noastră atenție o serie de fenomene meteo de vreme severă imediată, care ne pun în vedere problemele cu care ne vom confrunta în cursul următoarelor ore și zile.

ANM vorbește mai jos despre un cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius ziua și 21 de grade noaptea, dar și despre un cod galben de caniculă, cu temperaturi de până la 36 de grade Celsius ziua și 21 de grade Celsius noaptea, recomandându-ne prudență maximă în toate deplasările pe care le vom face.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 23 august.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 36…37 de grade, iar minimele de 20…21 de grade.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 23 august.

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală.

În sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade.

Notă: în următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.