Finlanda: Boicotul FĂRĂ PRECEDENT Împotriva Ungariei, care Arunca în Aer Intrarea României în Schengen

Finlanda a anunțat un boicot fără precedent împotriva Ungariei, care aruncă în aer intrarea României în Schengen cu toate granițele în anul 2024.

Finlanda Boicotul FĂRĂ PRECEDENT Împotriva Ungariei Arunca Aer Intrarea României Schengen

Finlanda a anunțat în mod oficial un boicot fără precedent împotriva Ungariei, care riscă să arunce în aer intrarea României în Schengen cu toate granițele, iar asta pentru că guvernul de la Helsinki a confirmat că nu va mai participa la nivel politic la aceste întâlniri, urmând a trimite doar o reprezentare la nivel oficial și cam atât.

Finlanda a luat această decizie în urma hotărârii recente a Ungariei de a permite intrarea rușilor și bielorușilor pe teritoriul său și implicit în Spațiul Schengen, sub “umbrela” unor permise de lucru, dar și a constantei strategii a lui Viktor Orban de a boicota ajutoarele UE pentru Ucraina, iar măsura amenință serios intrarea României în Schengen cu toate granițele.

Finlanda este una dintre țările care votează în Consiliile JAI pentru intrarea României în Schengen, dar deciziile se iau de obicei la întâlnirile informare, la care nu va mai participa, deci e greu de spus cum va gestiona Bucureștiul toată această situație, în contextul în care maghiarii par să acționeze complet paralel cu spiritul european și strategia UE privind Ucraina.

“Comitetul ministerial al UE a discutat despre participarea la reuniunile ministeriale informale organizate în Ungaria în timpul președinției maghiare a UE. Comitetul ministerial a subliniat că Finlanda nu va participa deocamdată la aceste întâlniri la nivel politic. Prin urmare, la ședințe nu participă miniștri sau secretari politici de stat, dar la ședințe este trimisă reprezentare la nivel oficial.

Metoda de funcționare este echivalentă cu acțiunile Ungariei în timpul președinției sale. Cea mai importantă prioritate pentru Finlanda este sprijinirea Ucrainei. Politica făcută acum continuă decizia luată cu privire la întâlnirile din iulie. Finlanda lucrează în armonie cu țările nordice și baltice.”