România: Proiect Oficial de ULTIM MOMENT cu Măsuri Vizând Aderarea la Schengen cu Toate Granițele

România a anunțat în mod oficial un proiect de ultim moment, care vizează măsuri pentru aderarea la Schengen cu toate granițele, ce decizii sunt luate.

Romania Proiect Oficial ULTIM MOMENT Măsuri Vizând Aderarea Schengen Toate Granițele

România a anunțat un nou proiect oficial de ultim moment, cu măsuri vizând aderarea la Schengen cu toate granițele, iar asta pentru că a fost luată hotărârea de a se moderniza o solutie informatică menită să faciliteze schimbul de informații între Poliția de Frontieră Română și autoritățile competente, pentru protejarea granițelor.

România vrea deasemenea să folosească acest software pentru a realiza o interconectare între Poliția de Frontieră și Sistemul de evidență a datelor, PNR, cu toate obiectivele detaliate mai jos, fiind vorba despre un proiect care va fi finanțat prin fonduri europene, totul fiind gândit pentru a facilita aderarea la Schengen cu granițele terestre mai repede.

România a creat în 2024 mai multe proiecte a căror menire este de a facilita aderarea la Schengen cu granițele terestre, astfel că veștile sunt bune pentru cei care așteaptă cu interes ca obiectivele țării noastre să fie duse la îndeplinire, mai ales că vorbim despre investiții cu fonduri europene, care ar putea ridica veto-ul lui Karl Nehammer.

“Proiectul vizează modernizarea unei soluții informatice având ca scop facilitarea schimbului de informații între UNIP și autoritățile competente (AC) prevăzute la art. 11 din Legea 284/2018, precum și interconectarea acesteia cu Sistemul de evidență a datelor PNR. Obiective: modernizarea/ optimizarea soluției informatice care să permită UNIP să efectueze schimb de informații în mod sigur și eficient cu autoritățile competente naționale.

Interconectarea soluției informatice la bazele de date în care sunt stocate datele din registrele cu numele pasagerilor; eficientizarea proceselor de gestionare a solicitărilor de date PNR; promovarea colaborării eficiente între UNIP și autoritățile competente naționale; instruirea personalului din cadrul UNIP și AC în vederea utilizării eficiente a aplicației informatice. anunță Politia de Frontieră Română.”