Schengen: Acțiunile Oficiale de ULTIM MOMENT cu Bulgaria pentru Intrarea în României cu Toate Granițele

Schengen este în centrul unor acțiuni oficiale de ultim moment, derulate cu Bulgaria pentru intrarea României cu toate granilele, ce măsuri sunt luate.

Schengen Acțiunile Oficiale ULTIM MOMENT Bulgaria Intrarea României Toate Granițele

Schengen este în continuare în centrul măsurilor pentru intrarea României cu toate granțele, pe care autoritățile de la București le decid, iar asta deoarece în cursul zilelor trecute a avut loc o amplă acțiune de depistare a traficanților de persoane, care ajutau cetățeni din diverse țări ale Orientului Mijlociu să ajungă în Vestul Europei, prin țara noastră.

Schengen ne-a primit doar parțial la începutul acestui an, intrarea României cu toate granițele fiind condiționată de protejarea cât mai eficientă a granițelor sale și împiedicarea tranzitului migranților către Vestul Europei, iar acțiunea derulată de Poliția de Frontieră cu Bulgaria, R. Moldova și Europol, arată câtă hotărâre există pentru îndeplinirea obiectivelor.

Schengen a trecut în 2024 printr-o serie de schimbări majore în ceea ce privește condițiile pentru intrare și tranzit, iar în 2025 aceste modificări vor continua, astfel că intrarea României cu toate granițele depinde într-o mare măsură de felul în care acțiunile de acest gen vor continua și cât de eficiente vor fi autoritățile în a depista trecerile ilegale ale frontierei de stat.

“La data de 19.08.2024 autorităţile de aplicare a legii din Bulgaria au pus în aplicare 15 mandate de percheziție la locaţii din regiunea oraşului Plovdiv – Bulgaria, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat implicat în introducerea ilegală de migranţi în Europa, acţiune la care au participat şi reprezentanţi din România, R. Moldova şi Europol.

Folosind serviciile de transportatori puse la dispoziţie de grupare, migranţii treceau graniţa dintre Turcia şi Bulgaria, pe jos, ulterior trecerii, aceştia urmau să fie întâmpinaţi de şoferi, cetăţeni R. Moldova care îi transportau la graniţa româno-sârbă sau româno-bulgară. a anunțat Poliția de Frontieră Română.”