X

3 Comunicări de ULTIM MOMENT ale lui Ștefan-Radu Oprea cu Măsuri Oficiale ale Guvernului României

Ștefan-Radu Oprea, FOTO: Facebook.

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a anunțat că a fost adoptată o Ordonanță care permite administrațiilor locale, inclusiv celei din Ploiești, să contracteze împrumuturi pentru a asigura plata gazului necesar încălzirii pe durata sezonului rece din iarna 2024-2025. Decizia vine ca un răspuns imediat al Premierului Marcel Ciolacu la nevoile comunităților locale, care caută soluții pentru a proteja cetățenii în fața dificultăților energetice.

„Răspunsul Premierului Marcel Ciolacu este unul imediat atunci când comunitățile locale au nevoie de sprijin pentru cetățenii lor,” a declarat Ștefan-Radu Oprea, subliniind importanța măsurilor luate pentru a asigura confortul și siguranța populației pe durata iernii.

Ștefan-Radu Oprea spune că, pe lângă măsurile pentru asigurarea încălzirii, ministrul a adus în discuție și recalcularea pensiilor, subliniind că 82% din pensionarii din România vor beneficia de pensii mai mari în urma acestui proces. „Adevărul este că niciun pensionar nu va primi o pensie mai mică decât are astăzi,” a precizat Oprea, adăugând că pentru prima dată, recalcularea pensiilor a fost finalizată la timp, aducând astfel echitate în sistemul de pensii.

Începând cu luna septembrie, cei 82% dintre pensionari vor primi pensii mai mari, în medie cu 27%. De asemenea, pentru cei care primesc indemnizația socială de 1.281 de lei, recalcularea nu va aduce nicio reducere a pensiei, chiar dacă rezultatul recalculării ar fi mai mic.

Ștefan-Radu Oprea a subliniat angajamentul Partidului Social Democrat (PSD) de a se îngriji de bunăstarea seniorilor, subliniind că „grija pentru seniorii noștri trebuie să fie una permanentă.” Prin această Ordonanță, unitățile administrativ-teritoriale vor putea garanta împrumuturile contractate de operatorii de servicii de alimentare cu energie termică pentru achiziția combustibilului necesar asigurării energiei termice în sezonul rece 2024-2025.

Măsura reprezintă o derogare de la prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale și de la alte reglementări fiscale-bugetare, asigurând astfel o soluție rapidă și eficientă pentru încălzirea centralizată. Această decizie crucială are scopul de a preveni eventualele crize energetice și de a oferi un sprijin real comunităților locale, într-un context în care siguranța energetică devine o prioritate națională.

This post was last modified on aug. 25, 2024, 8:10 AM 08:10

Disqus Comments Loading...