Austria: Raportul Oficial de ULTIM MOMENT al Vienei, Amenințările pentru Intrarea Totală a României în Schengen

Austria a publicat un raport oficial de ultim moment al Vienei privind amenințările pentru intrarea totală a României în Schengen, ce ne transmite.

Austria Raportul Oficial ULTIM MOMENT Vienei Amenințările Intrarea Totală României Schengen

Austria a făcut în cursul zilelor trecute o serie de anunțuri oficiale care vin cu vești mixte despre intrarea României în Schengen cu toate granițele, iar asta pentru că, guvernul de la Viena anunță că situația migrației in Europa nu e tocmai bună, numărul cererilor de azil din 2023 a rămas cam neschimbat față de 2024, din pacate.

Austria spune că în cazul celor peste 555.000 de cereri de azil înregistrate în primele 7 luni din 2024, există creșteri de 74% în Grecia, 36% în Italia, dar și 19% în Belgia, ceea ce pune presiune și mai mare pe Spațiul Schengen și riscă să întârzie într-o mai mare măsură intrarea României în Schengen, pentru că fluxul de migranți e greu de controlat.

Austria se laudă cu scăderi ale cererilor de azil, măsurile sale crescând substanțial și prețurile cerute pentru traficul de migranți pe teritoriul său, dar cu toate acestea, Karl Nehammer încă nu vrea să permită intrarea României în Schengen cu toate granițele, iar semene venite din alte țări ale UE nu sunt tocmai bune pentru noi, din păcate.

“În Europa, au fost 555.189 de cereri de azil în primele șapte luni ale anului 2024 (până la 21 iulie 2024), aproape același număr ca în anul precedent. Aplicațiile au crescut considerabil în Grecia (plus 74 la sută), Italia (plus 36 la sută) și Belgia (plus 19 la sută). Extrapolată la populație, Austria se află în prezent pe locul șapte în statisticile la nivel european.

Austria ocupă locul nouă în UE, după Elveția și înaintea Irlandei. Prețurile pentru contrabanda de persoane prin sau către Austria aproape s-au dublat în ultimele luni. Infractorii taxează între 3.000 și 5.000 de euro pentru o singură persoană care urmează să fie tractată din Bulgaria sau Turcia.”