AVERTISMENTELE ANM Oficiale de ULTIM MOMENT pe 24 August 2024 în România

Avertismentele ANM oficiale de ultim moment pe 24 august 2024 în România, ne aduc în imediata atenție fenomenele de vreme severă imediată.

AVERTISMENTELE ANM Oficiale ULTIM MOMENT 24 August 2024 România

Avertismentele ANM, Administrația Națională de Meteorologie, oficiale de ultim moment pe 24 august 2024 în România, ne aduc în imediata atenție o serie de fenomene meteo de vreme severă imediată despre care trebuie să știm, iar asta pentru că din cauza lor ne va fi afectată viața în cursul următoarelor ore, la nivelul întregii țări.

ANM a emis în mod oficial un cod portocaliu de avertizare meteorologică pentru caniculă cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius ziua, dar și un cod galben de caniculă cu temperaturi de până la 36 de grade ziua, experții meteorologi recomandându-ne prudență în deplasările pe care intenționăm să le facem.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 24 august.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 24 august.

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: Crișana, sud-vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală.

Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade.

Notă: în următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.