X

Declarațiile DURE de ULTIMĂ ORĂ ale Elenei Lasconi privind PSD, in Atenția Românilor

Elena Lasconi, FOTO: Facebook.

Elena Lasconi, președintele USR, într-o declarație publică fermă, una dintre vocile marcante ale USR, a lansat un atac dur la adresa premierului Marcel Ciolacu, acuzându-l de lipsă de transparență și de nepăsare față de interesul național.

„Marcel Ciolacu ori este un mare mincinos, ori este complet depășit de funcția de premier, ori amândouă!” a declarat Lasconi, sugerând că premierul, aflat în prezent la Bruxelles, nu face altceva decât să ascundă adevăratele negocieri pe care le poartă, negocieri care nu ar avea nimic de-a face cu interesele României. „De la Bruxelles, încearcă să ne îmbrobodească, acum, că negociază în interesul României. În realitate, doar are grijă de prietenii din partid și ne ascunde ce ne așteaptă la capitolul taxe începând cu anul viitor,” a adăugat Elena Lasconi.

Elena Lasconi a criticat dur și procesul de desemnare a comisarului european din partea României, subliniind că această decizie nu trebuie să fie una luată în spatele ușilor închise, ci în deplină transparență și consultare cu societatea civilă și cu partidele de opoziție. „România nu este moșia lui Marcel Ciolacu.

Comisarul european nu trebuie ascuns sub preș, iar propunerea nu trebuie să vină după negocierile lui Ciolacu cu baronii săi,” a subliniat Elena Lasconi, insistând asupra faptului că viitorul comisar european va avea un impact direct asupra vieților românilor, de la investiții la locurile de muncă.

Elena Lasconi a cerut de asemenea convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a discuta atât desemnarea comisarului european, cât și „corectarea aberațiilor din Legea pensiilor”. În contextul în care România trebuie să trimită propunerile oficiale pentru comisar european în doar 7 zile, Lasconi a reiterat necesitatea unui proces transparent și a unei decizii luate prin consens: „Îi cer lui Marcel Ciolacu să convoace o sesiune extraordinară săptămâna viitoare. Noi, USR, am depus deja o solicitare pentru convocarea comisiilor din Parlament care să audieze propunerile de comisar european.”

Elena Lasconi a încheiat pe un ton grav, avertizând că în joc este nu doar viitorul comisar european, ci și prestigiul României în fața partenerilor europeni. „Această decizie trebuie să fie luată transparent, după consultări cu societatea civilă și cu partidele de opoziție. Trebuie să avem un consens pe numele viitorului comisar european, pentru că românii au dreptul să știe cine va negocia pentru noi în Europa.”

Declarațiile Elenei Lasconi vin într-un moment tensionat pe scena politică românească, cu implicații majore atât la nivel național, cât și european. Premierul Ciolacu nu a oferit încă un răspuns oficial la aceste acuzații.

This post was last modified on aug. 25, 2024, 11:29 AM 11:29

Disqus Comments Loading...