X

Măsurile României de ULTIMĂ ORĂ, Puse în Aplicare de MAI pentru Aderarea Totală la Schengen

România continuă să pună în aplicare măsurile cele mai bune pentru a asigura îndeplinirea cerințelor referitoare la aderarea totală la Schengen în cursul anului 2024, iar MAI a anunțat prin Poliția de Frontieră din România descoperirea a 12 cetățeni străini, care încercau să treacă ilegal graniția cu Ungaria în cursul zilelor trecute.

România a depistat în această vară peste 100 de migranti care încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, ei provenind din diverse țări, dar descoperirea lor arată încă o dată faptul că țara noastră are capacitatea de a proteja granițele UE, iar aderarea totală la Schengen ar trebui să fie mult mai ușpoară multumită acestor măsuri.

România dezvăluie mai jos, prin Poliția de Frontieră, cum s-a desfășurat misiunea prin care au fost descoperiți migranții care încercau să treacă în mod ilegal granița către Ungaria, aceștia fiind ascunși în TIR-uri înmatriculate în Turcia, iar descoperirea lor va ajuta la aderarea totală la Schengen a țării noastre , poate cât mai repede.

„Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, în total, 12 cetăţeni din Bangladesh, Siria și Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri. În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, fructe congelate si pepene verde pentru societăți comerciale din Elveția și Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, respectiv în cabina șoferului, în total, 12 cetăţeni străini.”

This post was last modified on aug. 25, 2024, 1:19 PM 13:19

Disqus Comments Loading...