2 Evenimente de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educației Aduse Oficial de Ligia Deca în Atenția Românilor

Ministrul Educației aduce în mod oficial în atenția românilor 2 evenimente de ultim moment, iată ce spune Ligia Deca și ce trebuie să știm acum.

2 Evenimente ULTIM MOMENT Ministrului Educației Aduse Oficial Ligia Deca Atenția Românilor
Ministrul Educației, Ligia Deca, FOTO: Facebook.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat astăzi semnarea unor noi contracte de finanțare pentru construcția și reabilitarea energetică a școlilor din mai multe județe ale țării. Acestea fac parte din apelul „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Este o nouă săptămână și am început-o cu primirea a încă 11 primari pentru semnarea altor contracte de finanțare pentru construcția sau reabilitarea energetică a unor școli verzi în județele Cluj, Timiș, Alba, Suceava, Călărași, Brașov și Arad. Fiecare pas pe care îl facem ne aduce mai aproape de un sistem de învățământ sustenabil și prietenos cu mediul,” a declarat Ministrul Educației.

Ministrul Educației afirmă că proiectele vizează transformarea unităților de învățământ în spații moderne, care nu doar că vor respecta standardele de eficiență energetică, dar vor oferi și un mediu educațional de calitate, prietenos cu mediul. „Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum aceste clădiri prind viață!”, a adăugat Deca.

Ministrul Educației a subliniat că, pe lângă semnarea contractelor, discuțiile cu primarii au inclus și aspecte legate de pregătirea pentru noul an școlar, subliniind importanța colaborării la nivel local pentru a asigura condiții optime elevilor și profesorilor.

Într-o altă ordine de idei, Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele inițiale ale examenului național de bacalaureat, sesiunea august 2024. Rata cumulată de promovare pentru toate promoțiile este de 29,3%, cu un total de 8.206 candidați care au reușit să promoveze examenul. Dintre aceștia, 5.855 aparțin promoției 2024, reprezentând o rată de promovare de 31,2%, în timp ce 2.351 provin din promoțiile anterioare, cu o rată de 25,4%.

Examenul a fost marcat de prezența a 28.016 candidați din totalul celor 33.676 înscriși, iar 48 dintre aceștia au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, fiind excluși de la participarea la următoarele două sesiuni.

Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații astăzi, până la ora 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 30 august.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrările la școlile verzi și cum se vor finaliza rezultatele examenului național, dar ceea ce este cert e că educația românească se îndreaptă spre un viitor mai verde și mai transparent.