Austria: Lovitura Oficială de ULTIM MOMENT a Vienei ce-ar Grăbi Aderarea României la Schengen

Austria a anunțat o lovitură oficială de ultim moment a Vienei, care ar grăbi aderarea României la Schengen, ce a decis Gerhard Karner pentru țară.

Austria Lovitura Oficială ULTIM MOMENT Vienei Grăbi Aderarea României Schengen

Austria pregătește o nouă lovitură pentru cei care încă mai cred că au șansa de a ajunge să aibă posibilitatea de a cere protecție prin azil de la autoritățile de la Viena, iar asta pentru că Gerhard Karner, ministrul de interne austriac, a anunțat anularea unor beneficii sociale din 2025, ajutând la grăbirea aderării României la Schengen, in 2024, așa cum se tot aude.

Austria va impune ca din 2025, să fie oferite carduri sociale, în loc de bani, pentru cei care vin și cer azil în țară, ele putând fi folosite pentru cumpărături în magazinele locale, dar nu vor putea fi retrase fonduri de pe ele, reducând atractivitatea azilului în țară, ceea ce ar putea reduce și migrația, ajutând practic România și aderarea la Schengen.

Austria testează deja, în proiecte pilot, aceste măsuri în diverse locații de pe teritoriul său, urmând ca de la începutul anului 2025 măsurile să fie impuse la nivel național, reducerea cererilor de azil fiind principalul motiv pentru blocarea aderării României la Schengen, dar iată că lucrurile s-ar putea schimba în bine în viitorul apropiat.

“Cifrele de azil pentru iulie 2024 publicate ieri cu 1.766 de cereri și o scădere de aproape 70 la sută față de anul precedent au fost cea mai scăzută valoare dintr-o lună din 2024, dar încă nu reprezintă un motiv de sărbătoare, ci mai degrabă un mandat pentru a ne continua.

Lupta împotriva traficului de persoane și a traficului de persoane pentru a continua în mod constant abuzul de azil. Vedem că a fost deja posibilă combaterea migrației ilegale în multe zone – luăm exemplul Burgenland, de exemplu, unde anul trecut au fost prinși 15.830 de imigranți ilegali și doar 760 anul acesta. a declarat Gerhard Karner.”