ANM: ATENȚIONĂRILE NOWCASTING Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT în România pe 27 August 2024

ANM a emis atenționările nowcasting meteorologice oficiale de ultim moment în România pe 27 august 2024, aducând în atenție fenomene de vreme severă.

ANM ATENȚIONĂRILE NOWCASTING Meteorologice Oficiale ULTIM MOMENT România 27 August 2024

ANM, Administrația Națională de Meteorologie, a emis atenționările nowcasting meteorologice oficiale de ultim moment în România pe 27 august 2024, în această dimineață două, valabile pentru județele menționate mai jos, avertizând populația despre posibile fenomene meteorologice periculoase.

ANM vorbește in atenționările emise la ora 8:16 că afectează în principal zona de munte a județului Alba, incluzând localitățile: Cugir, Zlatna, Câmpeni, Abrud, Ighiu, Săsciori, Bistra, Vințu de Jos, Baia de Arieș, Galda de Jos, Șugag, Roșia Montană, Lupșa, Pianu, Meteș, Stremț, Șibot, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Gârbova, Arieșeni, Livezile, Sălciua, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa, Mogoș, Poiana Vadului, Rimetea, Blandiana, Întregalde, Ocoliș, Râmeț, Ponor și Ceru-Băcăinți.

În această perioadă, se așteaptă averse torențiale cu acumulări de 15 până la 25 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului, care pot crea condiții periculoase, în special în zonele montane. Locuitorii din aceste regiuni sunt sfătuiți să fie precauți și să evite deplasările inutile în intervalul orar specificat.

O altă avertizare, emisă la ora 7:20, iar afectează mai multe localități din județul Galați, inclusiv Galați, Liești, Pechea, Cudalbi, Târgu Bujor, Tulucești, Umbrărești, Măstăcani, Fârțănești, Tudor Vladimirescu, Frumușița, Piscu, Ivești, Independența, Slobozia Conachi, Fundeni, Vânători, Grivița, Braniștea, Foltești, Schela, Smârdan, Cuza Vodă, Scânteiești, Cuca, Băleni, Nămoloasa, Rediu, Costache Negri, Vlădești, Băneasa, Oancea și Suhurlui.

În această zonă, se prognozează averse torențiale cu acumulări de 15 până la 20 l/mp, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Populația este sfătuită să ia măsuri de precauție și să evite, pe cât posibil, expunerea în aer liber în timpul fenomenelor meteo severe.

ANM recomandă tuturor locuitorilor din zonele vizate să urmărească în mod constant actualizările meteo și să ia măsuri pentru a se proteja de efectele acestor fenomene. Este important să se evite drumurile în zonele afectate de Cod Galben și să se asigure protecția bunurilor care ar putea fi deteriorate de vântul puternic sau de precipitațiile abundente.

Deși aceste avertizări sunt emise cu perioade limitate de timp de valabilitate, există posibilitatea ca fenomenele să se manifeste inclusiv după perioadele în care au fost anunțate.