Decizia Incredibilă de ULTIM MOMENT Anunțată de Simona Bucura-Oprescu, Guvernul a Hotărât pentru Oameni

Simona Bucura-Oprescu a anunțat o decizie incredibilă a Guvernului României, iată ce hotărâre importantă a fost luată pentru milioane de Români.

Decizia Incredibilă ULTIM MOMENT Anunțată Simona Bucura-Oprescu, Guvernul Hotărât Oameni
Simona Bucura-Oprescu, FOTO: Facebook.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, într-un mesaj extrem de important publicat pentru milioane de pensionari, a anunțat o măsură mult așteptată de milioane de oameni din România. Începând cu 1 octombrie 2024, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, pragul de impozitare fiind majorat de la 2.000 de lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei.

„Am o veste bună pentru pensionari! După o analiză amănunțită realizată împreună cu premierul Marcel Ciolacu, am decis că, de Ziua Persoanelor Vârstnice, nicio pensie sub 3.000 de lei nu va mai fi impozitată!”, a declarat Simona Bucura-Oprescu. Această decizie vine ca un răspuns la numeroasele solicitări venite din partea pensionarilor și este parte a angajamentului guvernului de a sprijini persoanele vârstnice.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat faptul că, în ciuda recalculărilor recente ale pensiilor, niciun pensionar nu va primi o pensie mai mică decât cea pe care a încasat-o anterior. „Vrem să fie clar: nicio pensie nu scade! Dacă în urma recalculării rezultă un cuantum mai mic, veți primi în continuare pensia mai mare pe care ați primit-o anterior,” a adăugat aceasta.

Această măsură se va aplica unui număr semnificativ de pensionari, care vor beneficia de un venit neimpozitat, contribuind astfel la îmbunătățirea nivelului lor de trai. De asemenea, pentru cei care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, suma minimă garantată rămâne de 1.281 de lei, chiar dacă recalcularea indică o valoare mai mică.

Simona Bucura-Oprescu a încurajat pensionarii să apeleze la casele teritoriale de pensii pentru orice clarificări necesare în legătură cu decizia de recalculare, subliniind că funcționarii sunt pregătiți să răspundă tuturor întrebărilor.

Această modificare legislativă este garantată prin Legea 360/2023 privind sistemul public de pensii, asigurând astfel stabilitatea veniturilor pentru milioane de pensionari din întreaga țară. Decizia guvernului reflectă angajamentul său ferm de a proteja și sprijini persoanele vârstnice, oferindu-le o siguranță financiară sporită în anii de pensie.