X

ANM: AVERTIZAREA Meteorologică NOWCASTING Oficială de ULTIM MOMENT pe 28 August 2024 în România

ANM, Administrația Națională de Meteorologie, a emis astăzi un cod galben de avertizare pentru județul Sibiu, valabil în intervalul orar 18:10 – 19:00. Potrivit prognozei, se așteaptă averse torențiale care vor acumula cantități de apă cuprinse între 15 și 25 l/mp, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ANM spune că avertizarea este valabilă pentru mai multe localități din județ, printre care se numără Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Rășinari, Șelimbăr, Roșia, Ocna Sibiului, Slimnic, Gura Râului, Racovița, Porumbacu de Jos, Orlat, Cristian, Șura Mare, Turnu Roșu, Sadu, Nocrich, Vurpăr, Șura Mică, Boița, Poplaca, Cârța, Marpod și Râu Sadului.

ANM reamintește că avertizările meteorologice sunt actualizate în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate. De asemenea, informările meteo sunt emise atunci când fenomenele meteorologice prognozate pot deveni temporar periculoase, dar sunt caracteristice pentru perioada respectivă.

Cetățenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție, să evite deplasările neesențiale în această perioadă și să fie atenți la posibilele efecte ale furtunilor asupra locuințelor și bunurilor. ANM va continua să monitorizeze situația și va emite noi avertizări, dacă va fi necesar.

Emitentul avertizării este ANM, care subliniază că astfel de avertizări de fenomene periculoase sunt emise pentru o perioadă de maxim 6 ore, pentru a asigura informarea promptă și corectă a populației.

This post was last modified on aug. 28, 2024, 6:18 PM 18:18

Disqus Comments Loading...