X

Laudele ULTIM MOMENT ale Simona Bucura-Oprescu cu Efectele Oficiale ale Măsurilor Guvernului României

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anunțat astăzi o scădere semnificativă a numărului de angajați din România care sunt plătiți cu salariul minim pe economie. În cadrul unei conferințe de presă, ministrul a subliniat că această tendință pozitivă reflectă eforturile continue ale Guvernului și ale partenerilor sociali de a îmbunătăți condițiile de muncă și de a oferi o mai mare predictibilitate atât angajaților, cât și angajatorilor.

“Avem peste 1 milion de oameni, ceea ce reprezintă o scădere a numărului de angajați care sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Tendința este bună,” a declarat Simona Bucura-Oprescu. “Dacă anul trecut discutam despre 24% din numărul total al contractelor individuale de muncă pe salariul minim, azi avem un procent de 16,62%.”

Simona Bucura-Oprescu a precizat că această scădere este rezultatul unui demers complex, care implică atât îmbunătățiri legislative cât și acțiuni concrete pe piața muncii. În acest context, Bucura-Oprescu a evidențiat importanța colaborării cu Parlamentul pentru a finaliza un proiect de lege care să răspundă nevoilor angajaților și angajatorilor deopotrivă.

“Este foarte important ca în acest demers, pe care îl avem de finalizat împreună, să ne asigurăm că, datorită îmbunătățirilor în Parlament, vom avea un proiect de lege cât mai aproape de nevoile angajaților, cât și de protecția lucrătorilor și predictibilitatea angajatorilor,” a spus Simona Bucura-Oprescu.

În continuare, ministrul a menționat că urmează adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să acopere mecanismul elaborat, împreună cu partenerii din domeniul muncii și protecției sociale, pentru a asigura o formulă care să răspundă cât mai bine nevoilor din România.

“De asemenea, am ales un calendar de implementare, iar cu planul de acțiune am avut întâlniri cu colegii de la dialog social, astfel încât să fim mai aproape de nevoile pieței muncii din România,” a adăugat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea acestor proiecte și a subliniat importanța colaborării cu instituțiile europene. Ea a menționat mesajul transmis de Ramona Chiriac, reprezentanta Comisiei Europene în România, privind continuarea lucrului împreună pentru a atinge obiectivele comune.

Simona Bucura-Oprescu, în final, a exprimat dorința ca, în viitor, discuțiile din România să se concentreze nu pe salariul minim, ci pe venituri cât mai bune pentru asigurați. De asemenea, a subliniat importanța muncii legale și a contribuțiilor la buget, care se reflectă direct în veniturile viitoare ale pensionarilor.

“Veniturile trebuie să fie cât mai mari, deoarece pe măsura contribuțiilor vom avea ulterior și veniturile de pensie pe care le merităm,” a concluzionat Simona Bucura-Oprescu.

Această scădere a procentului de angajați plătiți cu salariul minim pe economie reprezintă un pas înainte în dezvoltarea economică a României și în îmbunătățirea calității vieții muncitorilor. Guvernul continuă să lucreze pentru a asigura o piață a muncii mai echitabilă și mai prosperă pentru toți cetățenii.

This post was last modified on aug. 28, 2024, 1:19 PM 13:19

Disqus Comments Loading...